Jestem rodowitą Piotrkowianka . Mam już swoje lata i serce mnie boli , gdy patrzę co zrobiono z tą piękną aleja. Już nawet nie lubię tamtędy chodzić. Niech mi nie mówią, że drzewa były stare i zagrażały ludziom. Które były to były, ale jeśli ktoś się przejdzie Alejami, to zobaczy że wiele pni to pozostałość po zdrowych i nie starych drzewach. Posadzenie tam klonów czy głogów to już nie będzie to samo. Kasztanowce dawały latem chłód i cień, który dla wielu starszych ludzi, którzy tamtędy chodzą na cmentarz był wprost zbawienny, a teraz zafundowano im ,, pustynię,,. Płakać się chce.
Na Prusa wytną drzewa.
To dopiero czujniki smogu będą szaleć.
A za jakiś czas posadzą nowe drzewa, bo skażenie powietrza będzie duże.
I ktoś może dostanie nagrodę za pomysłowość i ratowanie środowiska.
Jak w filmie - tylko zamiast przestawienia jeziora będzie zasadzenie nowych drzew....
Na Prusa wytną drzewa.
To dopiero czujniki smogu będą szaleć.
A za jakiś czas posadzą nowe drzewa, bo skażenie powietrza będzie duże.
I ktoś może dostanie nagrodę za pomysłowość i ratowanie środowiska.
Jak w filmie - tylko zamiast przestawienia jeziora będzie zasadzenie nowych drzew....
Dlaczego nie posadzą kasztanowców? Z tym zawsze była kojarzona Cmentarna!!!
Makabra komu to przeszkadzało,stare drzewa też są potrzebne to był cały urok tej ulicy.
Drzewa drzewami, a kiedy w końcu się za naprawę dziurawych ulic wezmą.
Wycinają drzewa i jednocześnie kupują czujniki smogu! Brawo! Nagroda za pomysł na gospodarność!
To bardzo dobra praktyka. Najpierw zrobić remont, potem wyciąć i ciężkim sprzętem wywieźć drewno, a na koniec wprowadzić znowu maszyny do usuwania pozostałości i sadzenie nowych
drzew. Ktoś powinien odebrać nagrodę roku.
A potem się dziwić, że się udusimy od tego smogu tutaj! Wczoraj w naszym największym sklepie słyszałam dowcip, że w Moszczenicy taki smog, że kierowcy na przeciwmgielnych światłach muszą jeździć. Nam już też w Piotrkowie niewiele brakuje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!