Ja proponuję by już więcej się nie pier... z tym tematem, a więc niech mieszkańcy segregują wszystko dokładnie do oddzielnych woreczków i wyczyszczą buteleczki, puszeczki itp. rzeczy. Tak przygotowane paczuszki oddać śmieciarzom, a oni za to dostaną kasę od Nas i jeszcze zarobią 3x tyle.
Tam gdzie urzędas wpitala się w sprawy nie dla niego tam powstaje burdel.
worki nawet mogłyby być, gdyby były najzwyczajniej w świecie ciut szersze. Wiadomo, że gorący ląduje najpierw np. w wiadrze, potem to przesypać to jest ciężko. Ale sam pomysł ok.
Ja tam nie wiem w czym kolejny problem. Zostawiają worki i jest lepiej kontener zostaje na śmieci,a nie na popiół,zawsze w okresie zimowym bym problem i dylemat wyrzucić śmieci czy popiół,po za tym fakt kurzylo się podczas opróżniania kontenerów ale najbardziej na auta mieszkańców posesji. Pomysł z workami jest ok.
Witam wszystkich za interesowanych pomysłem z workami na popiół niech dadzą zamiast worków jakieś pojemniki najlepiej na kółkach bo co mają zrobić osoby starsze i z chorowane kto za nich będzie to dźwigał.
Proponuję zapytać w gminie Rozprza jak jest z odbiorem popiołu i innych odpadów. Wszystko musisz wywieźć we własnym zakresie w odpowiednie miejsce. Tam jest dopiero masakra!
A kiedy firmy wprowadzą worek czarny - na zwłoki ??? Widze ze absurdy lepsze niz u Barei.
U mnie w gminie jest obowiązek wystawiania co najmniej dwóch worków z puszkami po piwie.
Plastik - żółty worek
Szkło - zielony worek
Papier - niebieski worek
Popiół - szary worek
Bio-degradowalne - brązowy worek
To proszę powiedzieć co wyrzucać do pojemników?
Ile jeszcze będzie kolorowych worków i po co?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!