Lekka kpina. Dlaczego piłkarzyki dostaną po równo 4000, a już zawodniczki zróżnicowane, nie wspomnę o zapaśnikach którym bardziej się należy po 4 tys.a nie od 800zł stypendium. Brawo dla Kristofa młody chłopak otrzymał wreście konkretną kasę.
i znowu kasa leci na beztalencia i do kieszeni szefów tych całych AKS ów i innych , kupia pare piłek z bazaru i tyle.
Świetni piłkarze ręczni dostaną po 4000 każdy??? Coś mi tu śmierdzi.
Co za bzdura... Co ci sportowcy robią dla miasta?
Zamiast przeznaczyć te pieniądze na stypendia dla uzdolnionej młodzieży, w szkołach średnich, to ładuje się takie fundusze w jakiś podrzędnych piłkarzyków, którzy nic nie osiągnęli. Ja nie dostałem w życiu żadnego wsparcia od miasta, a miałem bardzo dobre osiągnięcia w nauce. Bałem się iść na studia bo nie miałem za co, ale zaryzykowałem. Poszedłem na studia do innego miasta. Tam mnie dopiero doceniono. Dostałem stypendium i to nie jedno. A obecnie pracuję w dziale badań i rozwoju jednej z największych firm w Polsce. Z taką polityką piotrków zostanie dziurą bez perspektyw, bez żadnych znaczących przedsiębiorstw a jedynie z biedronkami. Gdybym tu został byłbym nikim.
To jest skandal!Ręczni nigdy przy Vive,Wiśle,Zabrzu czy Pogoni nie zdobędą medalu.Dziewczyny przy takich stypendiach
jakie dostał Kiper spokojnie grają o medal.Kto w tym mieście rządzi,bo wychodzi na to że .....! a nie .....!Mnie też coś śmierdzi.
To jak podzielono społeczne pieniadze to już nie kpina ze społeczeństwa Piotrkowa które składa sie na te pieniadze lecz skandal!!!. Beznadziejność premiuje się stypendiami 4 tys ???. Czy urzędnicy dokonujący takich "podziałów" przed nikim nie odpowiadają? Sekcja bez wyników, bez zaplecza, i bez perspektyw otrzymuje do wewnetrznego podziału 48 tys miesiecznie- wiadomo , ci "wybitni" pewnie po 6-7 tys a ławkowicze po 1-1,5. Jak to nazwać? Prosze o informacje o strukturze organizacyjnej piłkarzy ręcznych, o grupach szkoleniowych, o wynikach zaplecza, młodzieży
o ile kluby z nazwą piotrków niby "promują" miasto to pojedyńczy zawodnicy już nie bardzo bo niby jak.chciałbym poznać jakieś rozliczenie bilans z tego zakresu bo nie wiem jakim sposobem oni przyciagają jakieś pieniądze do miasta lub w jaki sposób robią nam reklame
podejrzewam że 90% społeczeństwa ma w nosie sportu a sport regionalny to już zupełny margines a mimo wszystko muszą sponsorować i później jeszcze raz płacić za bilety
żeby nie było jestem za sponsorowaniem klubów które szkolą młodzież uczącą się żeby mieć nieograniczony dostęp do sal,basenów,kortów itd. a kluby prywatne niech zarabiają na siebie
nie ma sie czy chwalic,na takie miasto oowinni miec z 1.5mln.
sport rozwija i uczy samo dyscypliny. a gdzie inni medalisci?
Czy w tym "podziale" środków dla sportowców uczestniczył tez tzw."doradca" Prezydenta Piotrkowa ds sportu?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!