To wy jesteście patologią a w czy jesteście lepsi od innych wykształconych ludzi po prostu po znajomości dostaliście pracę na publicznym garnuszku.
Praca nauczycieli jest bardzo ważna i jeszcze bardziej niedoceniana. Strajkujcie, ile wlezie! Niech ludzie w końcu docenią trud włożony w nieustanne samokształcenie i kształcenie innych.
My rodzice nie będziemy mieć szacunku dla krwiopijców chcących się dorobić kosztem krzywdy naszych dzieci !!!
A potem nauczyciele płaczą, że zawód nauczyciela nie ma autorytetu - sami jesteście temu winni.
Wstyd. Nauczyciele miejcie odrobinę godności. Brać za zakładników uczniów. Pomyśleliście o dzieciach chociaż przez 1 sekundę. Wstyd. wstyd.
Moi drodzy.... Mi jak nie pasowała jedna praca to zmieniłam zawód.... Nic nie stoi na przeszkodzie aby jeden z drugim nauczycielem się przekwalifikowali.....na pracownika fizycznego..... Jak tak bardzo źle się zarabia w szkole to idźcie do Biedronki.... dobrze płacą i jeszcze socjal macie zapewniony..... A po drugie jeśli zlikwidowali by szkoły państwowe albo tylko kartę nauczyciela to zobaczylibyście co to znaczy normalna praca.... Nauczyciel w szkole prywatnej (brak karty nauczyciela) siedzi w pracy 5 dni w tygodniu od 8,00 do 16,00 albo dłużej..... Więc zastanówcie się czego Wam brakuje....
J. Miodek: Słowo "kontent" pochodzi z języka francuskiego.
("7 dni")
POdwyżka dla Miodka!
to jest po to żeby rozwalić budżet państwa; nauczyciel który odchodzi od swoich uczniów w czasie egzaminow to nie nauczyciel ani wychowawca;
I bez takich bzdur, że zatrudnionych nauczycieli nie da się zastąpić - pełno wykwalifikowanych nauczycieli czeka na pracę i chętnie ja przyjmie;
i bez kłamstw na temat zarobków.
Ale - rodzice i uczniowie nie zapomną Wam tego -,, wyjątkowi" w swoim pojęciu nauczyciele!
Mam w rodzinie nauczycieli. Uwierzcie mi, że nie chcielibyście takiej pracy. Ale wy tego i tak nie zrozumiecie. Komentarze sa tutaj poniżej poziomu. A sentinele z piotrkowa jeszcze chcą zlikwidować obowiązek szkolny. Haha ! Patologia goni patologię. Jak wam przeszkadza zawód nauczyciela, bo sa tam same frykasy to polecam zostać nauczycielem!!! Tylko do tego trzeba skończyć szkołę - i nie tylko podstawówkę (wieczorowo) jak większość z was. A teraz szukajcie sobie IP :) za 2 minuty już będzie inne
+ 13 pensja
+ 14 pensja
+ 18 lekcji 45 minutowych tygodniowo
+ 70 dni urlopu w roku
+ 3 x 12 miesięcy płatnego urlopu na poratowanie zdrowia
+ dodatek mieszkaniowy
+ dodatek wiejski
+ dodatek za wysługę lat
+ dodatek motywacyjny
+ dodatek funkcyjny
+ dodatek za trudne warunki pracy
+ dodatek za uciążliwą pracę
+ dodatek za pracę w nocy (?)
+ nagrody jubileuszowe
+ podwójna odprawa
+ nagrody z funduszu nagród
+ status funkcjonariusza publicznego
+ przerwa co 45 minut
+ gwarancja zatrudnienia w mieście zamieszkania współmałżonka, lub odprawa
+ pensja wypłacana z góry
- dla nauczyciela stażysty - 3045 zł,
- dla nauczyciela kontraktowego - 3380 zł,
- dla nauczyciela mianowanego ? 4385 zł,
- dla nauczyciela dyplomowanego - 5603 zł.
- trzeba sprawdzać kartkówki
-+ praca z dziećmi
-+ wycieczki
-+ bale, studniówki, imprezy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!