metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Pedros ~Pedros (Gość)20.02.2025 16:52

Niech się każdy interesuje swoim zyciem. Kiedy w koncu to miasto przestanie byc pierdziszewem, w którym dewoci i dewotki wiodą prym. Jak zalatwia kasę dla miasta i nie łamie prawa to jego życie prywatne nie powinno nikogo interesować. A jeszcze tydzień temu wszyscy byli oburzeni hejtem... Masakra

910

wyborca ~wyborca (Gość)20.02.2025 12:31

Jaka będzie kwalifikacja do tych mieszkań dla mieszkańców. Po uważaniu, na listę, czy wg innego sposobu.

141

emeryt ~emeryt (Gość)20.02.2025 22:45

Co się stało w tym Piotrkowie Tryb.? Janinka, Halinka a nawet Geppetto poszli w sen zimowy? A może nabrali wody w usta. Taki ważny temat a tu cisza.

52

Mam dość ~Mam dość (Gość)21.02.2025 09:02

Mało Wam tragedii! Tylko podli ludzie mieszkają w tym Piotrkowie? To właśnie my wychowujemy nasze dzieci

10

sd ~sd (Gość)20.02.2025 20:57

Ja będąc dziś na mieście słyszałem plotki, że pani, która jest powiązana ze środowiskami lewicowymi w naszym mieście, jest w bliskich stosunkach z pewnym radnym z klubu, który podczas wyborów się wstydził startować pod szyldem partii z prawej strony. Jak mówię, to plotki, które słyszałem, wszystko jest rzekome i jak to mówią w pewnych kręgach: krążą pogłoski. Jeszcze o tym nie napisała telewizja ZaRublika i pewnie nie napisze, bo temat dotyczy środowiska jej sprzyjającego, ale cóż, napisać można wszystko...

42

dsad ~dsad (Gość)21.02.2025 09:49

Dla tych rodzin można na jakiejś działce wybudować mieszkania za 4'000 - 5'000 za m2. Czyli 21 mln / 5000 zł daje nam 4'200. Licząc, że fajnie mieć mieszkanie ~55m2 daje nam to 76 rodzin w nowych, ocieplonych, mieszkaniach.
Wiem, że odchodzi nam powierzchnia klatek schodowych ale nie musimy się babrać w starych murach na rynku.
Kamienicę uwolnić od lokatorów i przeznaczyć dla przedsiębiorców z tanimi czynszami. Może coś z tego zrobią?
Może samo miasto założyć np. inkubator przedsiębiorczości z miejscem dla rozpoczęcia działalności z zerowymi czynszami, doradztwem podatkowym, doradztwem operacyjnym.

31

Radny ~Radny (Gość)20.02.2025 15:05

Kamienica na Pl Niepodległości 5 straszy swym wygladem

42

fizykbudowli ~fizykbudowli (Gość)21.02.2025 10:29

Pijarska to Centrum pod ochroną zabytków - a resztę wyciąć i wykonać w nowych technologiach a nie pudrować stare trupy co soją po 5 lat i więcej puste. Jak naprzeciw Fary wykonano ładny budynek. Przecież to będzie gnić - wilgoć wychodzić - dodatkowo wchodzą nowe podatki od nieefektywnych energetycznie budynków i dyrektywa o 0 emisyjnych budynkach których nie da się osiągnąć nigdy.

23

Niepis ~Niepis (Gość)20.02.2025 22:54

Jedno mieszkanie dla Asystentki

84

Czczo ~Czczo (Gość)21.02.2025 20:34

Dla inżynierów ?

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat