Pobożne życzenia. Żadna umowa nie jest zawarta na tą dotację. Jakby była to by były zdjęcia, kwiaty, rolki....
ciekawe czy dostaniemy jeszcze jakiekolwiek pieniadze z marszałkowa po oferze obyczajowej, przeciez nikt z zarzadu nie bedzie chcial juz sie tu pokazywac
Pijarska to Centrum pod ochroną zabytków - a resztę wyciąć i wykonać w nowych technologiach a nie pudrować stare trupy co soją po 5 lat i więcej puste. Jak naprzeciw Fary wykonano ładny budynek. Przecież to będzie gnić - wilgoć wychodzić - dodatkowo wchodzą nowe podatki od nieefektywnych energetycznie budynków i dyrektywa o 0 emisyjnych budynkach których nie da się osiągnąć nigdy.
Dla tych rodzin można na jakiejś działce wybudować mieszkania za 4'000 - 5'000 za m2. Czyli 21 mln / 5000 zł daje nam 4'200. Licząc, że fajnie mieć mieszkanie ~55m2 daje nam to 76 rodzin w nowych, ocieplonych, mieszkaniach.
Wiem, że odchodzi nam powierzchnia klatek schodowych ale nie musimy się babrać w starych murach na rynku.
Kamienicę uwolnić od lokatorów i przeznaczyć dla przedsiębiorców z tanimi czynszami. Może coś z tego zrobią?
Może samo miasto założyć np. inkubator przedsiębiorczości z miejscem dla rozpoczęcia działalności z zerowymi czynszami, doradztwem podatkowym, doradztwem operacyjnym.
Ja będąc dziś na mieście słyszałem plotki, że pani, która jest powiązana ze środowiskami lewicowymi w naszym mieście, jest w bliskich stosunkach z pewnym radnym z klubu, który podczas wyborów się wstydził startować pod szyldem partii z prawej strony. Jak mówię, to plotki, które słyszałem, wszystko jest rzekome i jak to mówią w pewnych kręgach: krążą pogłoski. Jeszcze o tym nie napisała telewizja ZaRublika i pewnie nie napisze, bo temat dotyczy środowiska jej sprzyjającego, ale cóż, napisać można wszystko...
Mało Wam tragedii! Tylko podli ludzie mieszkają w tym Piotrkowie? To właśnie my wychowujemy nasze dzieci
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!