metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gośc 21 ~gośc 21 (Gość)23.02.2014 08:46

Komu Prokurator czy sąd pomogł łącznie z policją ,znam taki przypadek pomocy tych instytucji aż wspólnymi silami wykończyli czlowieka nie winnego,tak wyglada wasza pomoc.najgorsze ,ze osoby winne sa wolne i smieja sie z tego i to jest państwo prawa !!!

40

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)23.02.2014 16:54

Cytuję:
- Prokuratura Okręgowa w Piotrkowie Trybunalskim informuje, że w dniach od 24 lutego do 1 marca tego roku, podobnie jak było w latach ubiegłych, organizowany jest „Tydzień pomocy ofiarom przestępstw”. W tym tez terminie we wszystkich prokuraturach okręgu piotrkowskiego będą udzielane osobom pokrzywdzonym, które stały się ofiarami przestępstw, bezpłatne porady prawne i ewentualnie dalsza pomoc - mówi Sławomir Mamrot, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Piotrkowie.

Myślałem, że taka pomoc powinna mieć miejsce przez cały rok. A tu się okazuje, że to raptem tygodniowa (a ściślej 6-dniowa) akcja. Tak wynika z tego mamrotania, nomen-omen, pana rzecznika Mamrota.
Mam wrażenie, że po zapełnieniu głowy paragrafami brakuje już "mocy przerobowych" na zwykłe, zdroworozsądkowe myślenie. Czy naprawdę nikt w tych wszystkich szacownych instytucjach

Cytuję:
sądach, prokuraturach i jednostkach policji

nie zauważył, że tego typu akcje to autoośmieszanie wymiaru sprawiedliwości?
Przestępstwa mają miejsce codziennie i codziennie dochodzą kolejne ofiary przestępstw. A tutaj tymczasem ogłasza się akcję pod hasłem:

Cytuję:
Tydzień pomocy ofiarom przestępstw

Czy tylko ja dostrzegam absurdalność tego? Czy następnym krokiem będzie zapisywanie poterminowych ofiar na akcję przyszłoroczną?

Cytuję:
Tydzień pomocy ofiarom przestępstw w Polsce organizowany jest od 2003 roku.

Zrobiła się już nowa świecka tradycja: praca "od akcji do akcji" - krótko mówiąc, moc atrakcji...

20

Zanzi ~Zanzi (Gość)24.02.2014 09:41

Cytuję:
będą udzielane osobom pokrzywdzonym, które stały się ofiarami przestępstw, bezpłatne porady prawne i ewentualnie dalsza pomoc

Ta ewentualna dalsza pomoc też będzie udzielana bezpłatnie? ;)

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat