Taaa.. cena samochodu to trochę ponad 5000 zł a lakier 12 tyś.... Powinni się wziąć chyba za tego właściciela bo nieźle chce firmę ubezpieczeniową naciągnąć....
Koleś spokojnie zapinał znajomą - a tu taki pech! Teraz pewnie żałuje, że koleżanki nie ma w Bełchatowie.
Róznie można na to patrzeć jeśli pomalował czyli ubrudził jakieś 70-90% częsci w aucie to trzeba pomalować już wszystkie elementy i to bedzie od 7-10 tys w zależności jaki kolor i jakie autko (ok oczywiście) a przy takiej sprawie nei bedzie tego samochodu malował przysłowiowy mietek w stodole tylko koleś wstawi do fachowego warsztatu który sporo policzy więc strzał w 12 tys nei jest taki błedny
Ile? Chyba żartujesz? W październiku 2012 w profesjonalnym warsztacie, do którego wstawiłem samochód, cena za lakierowanie 1 elementu wynosiła 300 zł i to w metaliku. Licząc, że pomalował mu wszystkie elementy nadwozia (3 drzwi, 4 błotniki, 2 zderzaki, maskę, atrapę i dach) - razem 12 elementów, czyli 3600 zł. Nie sądzę, że ceny przez ten rok z kawałkiem tak poszły do góry. Nawet licząc z wymianą szyb wyjdzie raczej połowa podanej kwoty.
Z tą ceną to koleś przesadził. Za ok. 10000 zł można kupić taki samochód, a ten podał 12000 za malowanie i szyby? Jaja sobie robi.
Link do aukcji z takim MG: http://otomoto.pl/mg-zr-mg-zr-160-raty-zamiana-C30888429.html
pewnie zle zaparkowal i ma nauczke. a za 12 tys to moge ja je pomalowac :)
Widziałem tą furę zaraz po malowaniu spray-em, napis CWEL z dwóch stron samochodu po całej jego długości :/
mam pytanko,czy po malowaniu wartość tego autka będzie taka sama jak przed,bo licytujecie cenę malowania,ale czy kupując auto nie zwracacie uwagi czy nie było przypadkiem uderzone i malowane?
Większość sprejów zejdzie po przetarciu szmatką nasączoną benzyną ekstrakcyjną. Potem polerowanie i auto jak nowe :)Ale wandal powinien zabulic za zniszczenie calego samochodu. Coś mi sie wydaje, ze cos go wczesniej lączyło z tą "znajomą" i zrobil to z zazdrosci.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!