Mówicie, że politycy wykorzystują niepełnosprawnych do swoich celów. A ja Wam mówię, że to my, rodzice niepełnosprawnych wykorzystujemy to, że zbliża się czas wyborów!
Bo my rodzice, jesteśmy gotowi podpisać pakt z samym diabłem, żeby zapewnić szczęśliwe i godne życie naszym niepełnosprawnym dzieciom.
aligator ," Jak minie pisslam," - - - > Ty wiesz kiedy to będzie ? Jak nakręcą 579123456789876543210 odcinek serialu " M jak miłość "
Gdyby rząd miał tak nowoczesne poglądy jak tzw.totalna opozycja to nie byłoby dziś waszego protestu.
Dlaczego "wkręcam" katolików ? :) Oj proszę Pana a kto tak krzyczy o zakazie np aborcji o miłości bliźniego,miłości życia poczętego.te dzieci na wózkach to życie dawno poczęte i co później dzieje się z tymi dziećmi które rosną,dorastają,nie mają pracy:( nie mogą w większości nawet do takowej pójść by zarobić cokolwiek na siebie :) mają 700 zł renty i jakieś pielęgnacyjne 150 zł :-/ Co z nimi się dzieje gdy zabraknie rodziców :( Problem nie dotyczy mnie bezpośrednio,znam ludzi,którzy mają i wychowują dzieci niepełnosprawne,Luiza i Sławek mają już dorosłą córkę,Seba z Gabrysią również wychowują dorastającą córę,Sławek z żoną ,syna dorosłego ponad 30-letniego,całe życie poświęcają dzieciom jak każdy z nas,lecz nie porównujmy nas i naszego poświęcenia do tego co oni potrafią zrobić dla swoich pociech :) a takich rodzin są dziesiątki tysięcy.Brak empatii w naszym kraju to bardzo szerokie zjawisko :( A spróbujmy choć przez chwile spojrzeć na świat z pryzmatu tych ludzi ,ich oczami :) spójrzmy na nasze dzieci i pomyślmy przez chwilę...co by było gdyby moja córka..syn ,gdyby to oni byli taką osobą niepełnosprawną....pomyślmy przez chwilę,jakże inne było by nasze stanowisko w tej sprawie :) Poświęcić życie,własne plany,marzenia,pragnienia dla drugiej osoby nie jest takie łatwe.Jakie by było moje życie,gdyby któreś z moich dzieci było osobą niepełnosprawną w stopniu znacznym.Zauważyłem że my katolicy oczywiście nie wszyscy ,mamy mało współczucia w sobie dla drugiej osoby :( istotą naszej wiary jest miłość :) prawda? nie nienawiść,zawiść,zachłanność,nietolerancja :( Jeśli jestem katolikiem czyli propaguję takie wartości jak miłość bliźniego a nie te które są sprzeczne z wiarą :) A patrząc na zachowanie niektórych "katolików" odechciewa się wszystkiego włącznie z chodzeniem do kościoła,gdzie widzi się ludzi na co dzień zachowujących się nie po chrześcijańsku a w Niedzielę Bogobojnych ,to żenujące :( i smutne.Gdzie oni są teraz ci wszyscy katolicy,księża ,gdzie oni są teraz gdy ci najsłabsi ich tak potrzebują?a przecież z historii wiemy że my jako naród potrafimy się jednoczyć w obliczu niesprawiedliwości,nieszczęść,kataklizmów i tym podobnych.Naszym obowiązkiem wręcz jest trwać przy nich,tych najsłabszych jako Polaków,obywateli Katolików :) Bo nasze dzieci to nasza przyszłość,to my :) Pozdrawiam wszystkich bez żadnych wyjątków :) Robert :)
gdzie są te osoby, które w kościele podpisywały projekt Kai Godek "Stop Aborcji". Powinien być niezły tłumek z księżmi na czele.
Wystarczy nie przeznaczać 6 mld rocznie na wypasionych pasożytów.
Popieram że rodziny z osobą niepełnosprawną powinny mieć odpowiednie wsparcie rodziny ale jeśli te same osoby najpierw popierają czarny protest i prawo do aborcji dzieci właśnie niepełnosprawnych a potem popierają protest osób niepełnosprawnych to już chyba hipokryzja.. Ręce mi opadły widząc i słysząc apel Pani która tak zawzięcie brała udział w czarnym proteście...
Przecież ci sami ludzie niedawno walczyli, by niepełnosprawne dzieci zabijać od razu w łonie matki. Czy wy myślicie, że wszyscy tu mają demencję?
P.Pingot proszę się zdecydować - albo czarne marsze i zabijanie chorych albo walka o ich prawa... Są chyba jakieś granice pazerności, bo o przyzwoitości nie będę wspominać...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!