W Agromelu płaciło się sprawiedliwie, od śmieci w pojemniku albo od śmieci w worku i ceny były przystępne. Teraz ceny makabrycznie wzrosły i płaci się od człowieka, jakie to bezsensowne i bezlitosne.
Panie Jaros kpi pan z tych co pana wybrali, teraz się wstydzimy, że daliśmy się nabrać.
Miał pan działać na korzyść mieszkańców gminy a działa pan odwrotnie. Bogaci sobie poradzą a co z biednymi ?
Pan burmistrz sobie nie radzi ewidentnie. Oscikowa już była bardziej skuteczna i zdecydowana.
Panie Jaros, ja na Pana nie głosowałem i teraz już wiem ze to była dobra decyzja. Nic dobrego Pan dla mojej wsi nie robi.
Ceny wcale nie są wygórowane,a byłam swiadkiem gdzie w poprzednim roku skladal dekl.i na 4 osoby w domu wychodzilo mu na kwartal 16 zl ,to chyba cos nie tak,no chyba ze myl sie raz na tydzien.ja jak zapytalam sie pana urzednika w gminie to mi odpowiedzial ze jak mnie stac to moge sie myc codz.- wiec uwazam ze teraz jest chociarz sprawiedliwie..
Komunikacja to podstawowy zarzut do władz.
Po pierwsze czemu wcześniej nie poinformowali mieszkańców o zmianie zasad. Na stronę to zajrzy może ktoś od święta o gazetce to nawet nie wspomnę. Co liczą na informację w stylu "zgniły pomidor" czyli każdy komuś powie. Było tyle możliwości poinformowania np. dni Wolborza, w kościele, sołtysi, czy rozwieszenie informacji na słupach. Można było przy odbiorze śmieci dogadać się z firmą od śmieci o zostawienie karteczek przy posesjach. Ale gdzie tam w Wolborzu w du... mają mieszkańców urzędnicy.
Każdy wiedział, że w styczniu obowiązkiem jest wypełnienie deklaracji wyliczanej na podstawie wody i ten obowiązek większość spełniła. Co to my święci aby wiedzieć, że w czasie roku zmieniają reguły gry ? Większa część jest święcie przekonana o tym, że do końca roku ma spokój. A kto pokryje koszty upomnień bo wedle mnie to winna jest gmina i jej urzędnicy i ich brak chęci.
W normalnym mieście jak Piotrków/Tomaszów czy innym to jak zmienili deklaracje to chodzili po domach informowali a tu to co. Panowie urzędnicy z gminy można było ludzi poinformować ? MOŻNA jak się chce to można.
A teraz tłumaczą to wakacjami. Akurat sobie mogą to tłumaczyć.
A wrzucając łyżkę dziekcia do garnka powiem tyle. Wygrała firma przetarg ? wygrała. Znała gmina cenę ? znała. To czemu poprzednio gmina źle na rok 2015 wyliczyła cenę za śmieci za niską ? Czemu po przetargu po prostu nie powiedziano, że jest drożej ? Przecież pewnie większość nie mogła by mieć o podwyżkę pretensji ?
Czemu kazano nam pisać w styczniu deklaracje śmieciowe wedle starych zasad ? Czemu w styczniu nie mogliśmy zmienić zasad ?
Ja wiem wybory i te klocki. Ale czy urzędnicy nie są przypadkiem ci sami ? Czy nie zmienił się tylko burmistrz i włodarze gminy ? Przecież można wskazać chyba winnego tej sytuacji niedoszacowania kosztu wywozu śmieci ?
Ano Ościkowa była zła to sobie mieszkańcy Wolborza poprawili. Janosik słynął z tego że łupił bogatych i biednym rozdawał. Natomiast Jarosik zasłynie z tego że będzie łupił biednych by swoim dawać. Jarosiki tarcie chrzanu, foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!