Oto własnie Polska po "transformacji ustrojowej". Dziki kapitalizm i niewidzialna ręka rynku wykańczają najuboższych, wykluczonych poza margines społeczeństwa... Dajmy tym ludziom szansę i pomózmy im stanąć na nogi!
W dzisiejszych czasach DEMOKRACJI pies i kot mają lepszą opiekę niż człowiek.Dziś chory psychicznie musi wyrazić zgodę na leczenie - SUPER.Mam pytanie - co robi i jakie ma obowiązki STRAŻ MIEJSKA? czy ONI za coś odpowiadają ? CZY tylko potrafią ustawić fotoradar - w ładną pogodę i opalać w cieniu.
do EX-EP masz okazje wykazać się pomocą. Zaproś gościa na niedzielny obiad. Może ci się odwdzięczy za pomoc i narąbie drwa albo przyniesie węgla.Kiedyś zaproponowałem podobnemu gościowi że zapłacę mu jak przyjdzie rano i pomoże mi odgarnąć śnieg. Zgadnij co mi powiedział.cytuję dosłownie "SZEFUNCIO COŚ TY JA NIE JESTEM SŁONECZKO ŻEBYM RANO WSTAWAŁ". Wyleczył mnie z ochoty pomagania głodnym.
To ja gratuluję znajomości języka polskiego!
W Polsce kapitalizm? I do tego jeszcze dziki? Chyba coś ci się pomyliło. W Polsce panuje socjalizm koncesyjno-etatystyczny.
Erwinek,nie mierz ludzi jedną miarą.jeden pomocy nie chce,drugi wstydzi się o nią poprosić..
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!