Wina przełożonych... liczy się tabelka... więc biorą wszystkich jak leci...
Odrazy dyscyplinarne zwolnienie i zakaz wykonywania zawodu dla tej policjantki. A dla Pana odszkodowanie i medialne przeprosiny od tej pani co się pomylila żeby naprawic reputację sobie i temu Panu.
Co facet przeżył to nikt mu nie odbierze.Nerwy stres oby nie odbiło się to na jego zdrowiu.
Jeżeli policjantka nie potrafi czytać, to może czas najwyższy pomyśleć o zmianie zawodu. I to nie funkcjonariuszka powinna o tym myśleć, ale jej przełożeni. Poszkodowanym radzę nie odpuszczać i poza nagłośnieniem sprawy starać się o zadośćuczynienie. Nie tylko odbić się to mogło na zdrowiu, ale przede wszystkim na opinii niesłusznie zatrzymanego. Funkcjonariusze zrobili to w miejscu publicznym robiąc niewinnego człowieka przestępcę.
Kilka lat temu zmieniła się ustawa o ŚPB w sprawie używania kajdanek. Można ich używać w celu udaremnienia ucieczki każdego podejrzanego legitymowanego. Więc jeśli było podejrzenie, że ten mężczyzna jest poszukiwany, profilaktycznie mogli założyć kajdanki. Nie jest to już az tak poważny środek przymusu jak kiedyś.
Pani policjantka być może ma dyskalkulię skoro myli cyfry...? Ta dysfunkcja jednak nie ma wpływu na zachowanie, które miało wiele do życzenia...
Do sądu i milion od NIE policji jako instytucji a od policjantki bo to jakaś nadgorliwa jędza i zołza jest a od policjanta tylko 500000 bo w miarę ludzku pan był. Zaatakowani małżonkowi bierzcie dobrego adwokata co się odszkodowaniem podzieli pół na pół i do sądu aby nie było takich pomyłek względem uczciwych ludzi. Szkolić lepiej policjantów i szczególnie policjantki skoro muszą być w tym męskim zawodzie i egzaminować obiektywnie surowo i rzetelnie.
Mojego męża kiedyś z Lidla wyprowadzili w kajdankach, bo pokrzwdzony się pomylił. Faktycznie mogli to zrobić bardziej cywilizowanie, no ale cóż. Mąż najpierw myślał że jakieś to są żarty, dopóki go nie skuli. Nawet nie pomyślałam o skardze.
Ja tam bym nie popuścił za taką akcje.Policjanci czują się bezkarni.Puścił bym ich z torbami.Policja do likwidacji.Cała!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!