Pani Jola zawsze na zdjęciach pokazana jest od strony pleców. A gdzie i z jaką prędkością należy jechać, aby zobaczyć panią Jolę z przodu?
jak na 16 godzin godzin kontroli trochę mało tych skontrolowanych samochodów:-(
Nie złapałeś o co mi chodziło. Już tłumaczę.
Ja nie mam nic przeciwko policji. Ona musi być bo inaczej nie moglibyśmy wyjść na ulice. Mi bardziej chodziło o podejście amerykańskie. Gdzie policja służy obywatelom i jest szanowana oraz chroniona przez prawo (w USA za obrazę policjanta albo napaść są niezłe kary). Ale np drogówka może zatrzymać pojazd który łamie przepisy lub jest prawdopodobne że dany człowiek popełnia przestępstwo. A w Polsce nie szanuje się Policjantów i do tego wszyscy obywatele są potencjalnym przestępca. A w straży miejskiej to ostatnio modne są normy mandatowe. Wg mnie to jest tylko negatywne ;)
Powiem ci tak szczerze że 90% ludzi których złapali za jazdę po alkoholu i stracili prawo jazdy i tak ma to gdzieś i dalej jeździ po spożyciu;) więc...
Bo w Polsce przestepcy maja wiecej praw niż normalny obywatel. Poza tym w Polsce Policja pojawia się z reguły jak jest już "po wszystkim", a w USA Policja jest stale obecna na ulicy i drodze.Poza tym w USA policja reaguje natychmiast, nie odwraca głowy jak u nas...Dlatego w USA szanuje sie policjanta ,a u nas nie ( bo za co? za olewanie roboty...?). Nasza policja poza powyższym działa na zasadzie "akcji"-kilka razy w roku. Poza "akcjami" olewają wszystko i siedzą za biurkiem.
...więc potwierdza się to o czym mówię. Jak nie ma nieuchronności kary ( i nieuchronności złapania przez policję,która pracuje i zawsze reaguje), to pije się dalej i jedzie się dalej...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!