Gdzie zginęło te 18 osób? To trzeba ich chyba szukać. Jak już coś to zmarło 18 osób.
Jechaliście ostatnio do Koła i z powrotem? Wyjeżdżając z Koła w kierunku Piotrkowa mamy ograniczenie do 30 km/h w związku z remontem drogi. Kiedy tam jechałem w sobotę, to chyba tylko coś wykańczali na poboczach, a na całe ok. 5 km długości drogi aż do znaku oznaczającego początek obszaru zabudowanego w Piotrkowie obowiązuje 30-tka, mimo, że na środkowym, odcinku w ogóle nie było żadnych robót, a na pozostałych w zasadzie roboty są ukończone i jest nowy asfalt. Ciekawe kiedy wreszcie ktoś zacznie ponosić odpowiedzialność za absurdalne oznakowanie na drogach, a podałem tylko przykład, gdyż takich niezrozumiałych ograniczeń jest dużo, chociaż zdarzają się miejsca, w których przydałoby się być może dodatkowe ograniczenie prędkości, a takiego mnie ma. Swoją drogą chciałbym zobaczyć np. Panią asp. Aneta Błędniak-Kałkę jadącą z Koła do Piotrkowa na całym odcinku z prędkością 20-25 km/h, no bo przecież 30 to prędkość graniczna, której nie wolno przekroczyć, bo, wtedy stajemy się groźnymi piratami, a więc powinniśmy jeździć trochę wolniej, no nie?... Na marginesie: Organizatorzy i uczestnicy nielegalnych wyścigów się tylko z tego śmieją, bo wiedzą, że są nie do ruszenia, a sprawa niejakiego Froga obnażyła bezradność państwa wobec tych prawdziwych piratów drogowych!
To wszystko wina wybiegajacych psów na drogę, albo wlatujących do aut przyczółek. A i oczywiście też wina drzew które rosną przy drogach.
naprawdę ci kierowcy jezdza bardzo szybko bo jak policja mierzy prędkość to aż się chowają za krzakami ze strachu zeby ich nie potrącić
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!