Policja powinna ustawić się na słowackiego i wystawiać mandaty wszystkim mini busom które jadą poniżej 50. W tej chwili średnia prędkość busa to między 25-30 km/h co powoduje skuteczną blokadę miasta na odcinku całego Słowackiego oraz Sulejowskiej. Podstawa prawna: Prawo o ruchu drogowym Art. 19.2 podpunkt 1
2. Kierujący pojazdem jest obowiązany:
1)jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;
tak samo w stronę Sulejowa jak wyjedzie czasem pewien bus tak maksymalna prędkość to 50-60km/h gdzie w niektórych momentach ograniczenie jest do 70km/h a niektórych do 90km/h. a bus toczy się swoje 60km/h
ytat="dag"][/cytat]Tak jest przyśpieszyć prędkość tak aby twój ;Das auto VW rozleciał sie na ulicy.W tedy będzie korek.
Pecha man czy co, gdy jadę w korku i jak okiem sięgnąć ciągnie się sznur samochodów to zawsze na czele jest autobus z piotrkowskiego PKS-u i o dziwo przed nim jak okiem sięgnąć nie widać żadnego pojazdu, nawet zabłąkanego rowerzysty...
No a wyprzedzić takiego na wąskiej drodze radzę nawet nie
próbować bo potrafi całkiem nieoczekiwanie bokiem pojechać lub wysuną mu się skrzydła podobne do skrzydeł samolotu...
http://sklave.manifo.com/aktualnosci
To chyba bardzo rzadko jeździsz. ;) A o co chodzi z tym manem? W piotrkowskim PKS-ie są tylko 2 autobusy tej marki, za to ponad 30 jest w MZK, niektóre z rocznika 1990.
Krynica mądrości(czytaj lider)znów bije pianę,taki pościk o niczym aby tylko na liczniku był jeden więcej.Śmiecisz tutaj.
@sklave
Przed 13 się nie pije.
@reszta
Problem busów i "elek" jest OLBRZYMI! Nawet biorąc pod uwagę przepustowość jezdni, która jest jak na nasze miasto gigantyczna, to tylko czekać, aż zobaczymy korki (prawdziwe) na Armii Krajowej z Sikorskiego i Armii Krajowej z Wojska Polskiego gdzie ktoś mądry inaczej zrobił jeden pas na wprost,w lewo i w prawo iiiiiiiiiii(dla tych co nie wiedzą o co chodzi, to chodzi o to żeby zwiększyć ilość pasów na wprost czyli np "albo w lewo albo prosto") oczywiście nikt nie wpuści obcego tylko każdy ostro stoi! Piotrków jest dosyć bogatym miastem z bogatą historią i nawet lubię tutaj tych MALKONTENTÓW, bo oni wymyślają takie rzeczy o których nie śniło się nawet Hamerikaną... pozdrawiam. :)
P.S.
Ja wiem panowie Policjanci, że to czasem wasze rodziny, ale tych ludzi wbrew pozorom stać na to aby te busy jeździły tak jak powinny. Skąd wiem? Ano wiem :P
Zapomniałeś (-łaś?) napisać, że chodzi o jezdnię wschodnią, na zachodniej są 2 pasy na wprost.
Według mnie głównym powodem korków na tym skrzyżowaniu, jest zbyt krótki prawoskręt, z którego korzysta 7 z 10 linii autobusowych piotrkowskiego MZK. Niestety, podczas remontu wschodniej jezdni Al. Armii Krajowej ok. 3 lata temu popełniono 2 niewybaczalne błędy:
1. Nie wydłużono tego prawoskrętu do skrzyżowania z ul. Polną.
2. Nie poszerzono wschodniej jezdni Al. Armii Krajowej przy skrzyżowaniu z ul. Słowackiego do 4 pasów (lewoskręt, 2 pasy do jazdy na wprost i prawoskręt). Miejsce spokojnie by się znalazło. Niestety. "fahofcy" z ekipy Pobożnego nie mieli żadnej wizji rozwojowej i wykonali tzw. remont odtworzeniowy, czyli dokładnie w takiej samej geometrii jezdni jak było przed remontem. Dzięki temu stoimy tam w korkach, które z roku na rok raczej nie będą się zmniejszać. Zmarnowano taką ogromną szansę na polepszenie kawałka ulicy w naszym mieście. Dziękujemy ci, omo.
To dzięki reklamom jesteśmy w stanie dostarczać Ci wiadomości z Piotrkowa i okolic oraz rozwijać nasz portal. Nasze reklamy nie są inwazyjne, nie stosujemy wyskakujących okien i nie zasłaniamy nimi treści, prezentujemy maksymalnie 4 reklamy na stronę.
Prosimy, wyłącz adblocka, dodając serwis ePiotrkow.pl do wyjątków wtyczki AdBlock, a następnie odśwież stronę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!