metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
antyW ~antyW (Gość)11.12.2024 14:17

I co z tego, że naród szanuje tych którzy walczyli o Polskę, skoro ten sam naród pozwala na to by wszystko co wywalczone zostało sprzedane...Czym się różnisz wójcie Romanie od takiego Tuska? Dla mnie niczym.

12

gazik ~gazik (Gość)08.12.2024 07:48

Polski już nie ma...to wszystko obecnie, te udawane świętowania to wszystko to jedna wielka fasada...

31

olo ~olo (Gość)05.12.2024 10:09

Puste frazesy Wójta Gminy i malowanie trawy na zielono. Wójcie prezentujesz się na wielkiego patriotę a ziemie w Majkowie i Rokszycach to chętnie byś opchnął zagranicznym koncernom. Robisz spotkania zachęcające do sprzedaży. Gminę to byś Fotowoltaniką zabudował, chętnie wydajesz decyzje a później takie tereny też są odsprzedawane zagarnicznym koncernom. Mnie nie oszukasz. Twoja krasomówczość nie ma wpływu na mnie. Poznałem się na Tobie.

120

Józek ~Józek (Gość)06.12.2024 14:18

Jak mi Ukrainiec powiedzial, ze nie zamierza bronic Ukrainy, bo juz nie ma czego, to mnie ubodlo, bo jak mozna nie chciec bronic wlasnej ziemi. Wyjasnil, ze on sam nie mial nic, a wszystko co na Ukrainie bylo dobre i wartosciowe, zostalo sprzedane albo obiecane obcym "za sojusznicza pomoc". Dzis mam takie przemyslenia, ze moze przyjsc czas, ze Polacy tez nie beda mieli motywacji doi walki. Bo dlaczego ktos, kto nie ma nic ( a mlodzi Polacy maja coraz mniejsze szanse na posiadanie chocby wlasnego mieszkania) mialby ginac za nieruchomosci Morawieckiego, czy ziemie nalezaca do miedzynarodowego funduszu inwestycyjnego?

41

goœć_miro ~goœć_miro (Gość)06.12.2024 14:17

Ziemia to największy skarb. Nigdy i za żadne pieniądze nie można się jej pozbywać. Mądrzy kupują nigdy nie sprzedają. Nasi pradziadowie ciężko na niej pracowali i walczyli aby była w rękach Polaków. I to jest niepodległość.

40

goœć_miro ~goœć_miro (Gość)06.12.2024 14:16

Nie sprzedawajcie ziemi obcemu kapitałowi bo będziemy jak Ukraińcy, będziemy we własnym kraju, na własnej ziemi pracować dla rolniczych holdingów zagranicznych. Chrońmy naszą ziemię, wspierajmy naszych rolników bo to oni nas żywią, bo to oni produkują najlepszą żywność w Europie. Nie oddawajcie pod farmy fotowoltaiczne.

40

ciekwy ~ciekwy (Gość)06.12.2024 13:53

Posłuchajcie:

30

historyk ~historyk (Gość)06.12.2024 07:50

Niepodległość to własny przemysł, własne zakłady, własna ziemia, własne know-how itd.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród - Hipolit Cegielski

60

Wolak ~Wolak (Gość)05.12.2024 14:36

bardziej niepodległa i mniej zalezna jest Białoruś niż Polska, która jest zależna od NATO i EU oraz USA...Polska ma prawo narzucone z góry, brak zakładów i przemysłu własnego a Białoruś na wszystko swoje. Ursus został sprzedany w ukraińskie ręce, a Białoruś ma swój ciagnik MTZ....więcej co 10 traktor na świecie pochodzi z Białorusi...i co lemingi kto jest bardzie niepodległy...?

52

go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)05.12.2024 17:46

To ciekawe gdzie byście pracowali gdyby nie te magazyny chyba byście zamiatali liście na drodze zima odśnieżali gdyby jeszcze był snieg bo ostatnio z nim ciężko jesteśmy w centrum Polski i logistyka u nas dobrze idzie na wschodzie nie jest już tak rozowo

05

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat