super, szkoda tylko że wszystkie 4 są usytuowane w odległości 10-15 minut od siebie spacerkiem, zamiast na różnych osiedlach, np. na Piomie, Wyzwolenia, Wierzejach itp.
Wczoraj wyrzuciłem tam stary telefon ale zapomniałem usunąć zdjęcia kochanki. Czy można liczyć na dyskrecję firmy która to odbiera?
Może ktoś wskazać ten punkt na mapie?
Mieszkam na Wierzejach. Aby wrzucić do pojemnika zużyte baterię mam przejechać samochodem prawie 10 km? Tak wygląda ekologia po polsku.
Baterie można oddać w każdym większym sklepie, ale niektóre flejtuchy i tak wola wrzucać do kosza na śmieci. Podobnie z drobnym sprzętem AGD, RTV. Jeśli dobrze pamiętam od kilku lat są pojemniki w CH Echo.
A czy miasto pomyśli kiedyś o pojemnikach do segregacji na terenach Cmentarzy? Mieszkańcy muszą segregować, a na cmentarzu wszystko idzie do jednego pojemnika. Tam jest dopiero ekologia...
Wystarczyłoby postawić regały na używane znicze, tak aby inni mogli je wykorzystać + segregacja na szkło/plastik/bio + odpady elektroniczne (baterie, światełka elektryczne itp).
Takie pojemniki powinny byc wszędzie tam gdzie zwykle śmietniki. Ponieważ że śmietnikami nie ma problemu każdy ma blisko
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!