Proponuje poszukać nowych urzędników wraz z prezydentem bo marazm tego miasta i brak perspektyw przeraża...
Dzieliłem się swoją inicjatywą osobiście, to spuścili mnie do kanału. Mówiąc przysłowiowo. Do wymiany ekipa.
Widać urzędnicy nie nadają sie do tej pracy,pozwalniać i przyjąć młodych.
Należy przeanalizować mocne (np. położenie) i słabe strony (niska siła nabywcza mieszkańców) naszego miasta, porównać je z innymi miastami i zidentyfikować na jakim polu należy się poprawić aby przyciągać inwestycje prywatne zwłaszcza w przemysł i wytwarzanie. Jak się zidentyfikuje mocne i słabe strony oraz zrobi analizę na jakim polu się przegrywa, to dalej będzie można zidentyfikować obszary w których inwestycja przyniesie realny i największy zysk miastu i mieszkańcom.
Ja bym chciał, aby wdrożyć wszystkie dostępne siły i wziąć się w końcu za KULTURĘ! Aby powstał jeden, wielki, potężny budynek z biblioteką, salą widowiskową, kinem niedużym. Trudno! Wziąć jakiś kredyt i zbudować! To jest PRZYSZŁOŚĆ! Tylko jakieś miejsce... może wyburzyć zamek i tam postawić...?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!