W Rozprzy też będzie drastyczna podwyżka - może redaktorzy by o tym napisali, bo na stronie urzędu gminy brak jest tej informacji.
Śmieci drożeją i to znacznie, policzyłem, że bardziej opłaci mi się samemu je na wysypisko wywozić, a przy okazji sprzedam te segregowane w punktach skupu! Ba jestem gotów od sąsiadów je zabierać, tylko niech mi władza na to pozwoli, skoro miasto na tym nic nie zarabia!? Morawiecki w ten sposób chce załatać dziurę budżetową w samorządach! Po sprawiedliwemu byłoby płacić od kilograma śmieci! No tak ale władza mówi, że będziemy je w piecach palić.......... to niech lepiej na wypiskach spłoną?
A dlaczego ja mam płacić za wzrastające koszty firm wywożących śmieci? Dlaczego nie ma w tej branży konkurencji? Wtedy ceny poleciałyby w dół od razu. Tak drastyczna podwyżka spowoduje znowu zaśmiecanie lasów i wywożenie nocą śmieci do nie swoich pojemników.
Pamiętam jak to się wszystko pięknie zaczynało. Miało być czysto ,miło i estetycznie a przede wszystkim ...tanio. Ale później Warszawa zaczęła majstrować przy śmieciach. Ulepszać ,uszczelniać ,"edukować" społeczeństwo ekologicznie i wszystko wymknęło się z spod kontroli. Teraz jest tak jak chcą firmy komunale. Pewnie mają w jakieś części rację. Zaś żaden mądrala z Warszawy nie poczuwa się do odpowiedzialności. Polska jak zawsze w g..ie grzęźnie. Podobnie będzie z tzw. kopciuchami. Jedna potężna zima rozbije mity ,że bez węgla będzie ...lepiej.
Patrząc na wzrost cen za wywóz śmieci w przeciągu ostatnich lat to u nas inflacja musiałaby wynosić z 50% rocznie.
Ciekawe jakie to wskaźniki tak windują ceny, jakież to "drastyczne koszty" rosną firmom śmieciowym?? Proponuję ustawić w Piotrkowie od razu stówkę od łepka - wystarczy na "koszty" przez kilka miesięcy...
No i będzie narada, co wybrać stawki z Warszawy (50 zł.) czy z Krakowa (40 zł.) ? Weźmy tę większą, wytłumaczy się to wyższymi kosztami, ludzie zrozumieją, poda się parę miast w których płaci się więcej i gitara !
Powiedzcie to wyznawcom Antka Smoleńskiego - (jest nowa teora zamachu) oni i tak nie uwierzą, oni wierzą tylko w k-vizję, a tam im łebki wypierą ,że Polska jest liderem światowym z San Eskobar i swoje będą wiedzieć
te podwyżki to pokłosie ustawy śmieciowej po-psl , ustawa ta wyeliminowała konkurencje firm ,teraz jest monopol i za to właśnie zapłacimy ,my wszyscy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!