Co miejskie- jeszcze z zewnątrz wygląda. Gorzej z żydowskimi kamienicami, te stoja zaniedbane, wlasciciel zlozy roszczenia dopiero po remoncie (do ktorego zmuszone bedzie miasto, w koncu stan budynku i sanitara sa w oplakanym stanie). Starowka to nic innego jak patologia. Normalni ludzie nie chca tam mieszkac. W otoczeniu smrodu i cyganow, dzieciaki biegaja brudne po podworkach, smarki po sam pas sie ciagna, wiekszosc smietnikow prezentuje sie lepiej niz mieszkania.
Odczepcie się od starego miasta.Przecież to siedlisko arystokracji. Jakie państwo, taka arystokracja. Jaka arystokracja ,taki król i jego dwór.
Teraz, gdy wejdzie 500+ to dopiero będą zapachy! Z tego co wiem, patologiczne rodziny, którym sądownie odebrano dzieci (za gorzałę i brak opieki) masowo składają wnioski o oddanie cieci z powrotem. Z pewnością chcą te 500 zł przeznaczyć na uciechy. Oj, przepraszam - miało być pociechy.
Za to co zrobiłą patologia z tymi kamienicami to powinno się ich wywalić z mieszkań i pod most. Tam to już nawet kapitalny remont nie pomoże. Może dobrym rozwiązaniem było by rozwalenie kamienic i postawienie ich na nowo w średniowiecznym stylu i zrobieniem ze starego miasto wizytówkę miasta.
Jak człowiek ogląda te zdjęcia, to docenia dom, w którym mieszka. I nawet sąsiedzi "buraki" jakoś mniej złośliwi się wydają ;)
dlatego rynek sie kojarzy z patologia...nie moglbym zyc w takim otoczeniu :(
do guesta. Lwów jest strasznie zaniedbany.Pewnie ty byłeś z wycieczką i pokazali to co ....powinni pokazać. Ja nie byłem tam nie jako turysta tylko jako zwykły przyjezdny. Miasto zaniedbane i brudne no...może poza centrum. Tam coś przez ostatnie lata zrobili.Niektóre dzielnice przez wiele godzin nie mają np.: dostępu do wody ,gdyż jest ona wyłączana. Niewydolna /zapuszczona/ sieć wodociągowa nie nadąża z przesyłaniem wody...komunikacja opierająca się na busikach ..rozlatujących się...Dziurawe ulice ,skorumpowana milicja...,nie masz baksów /dolarów/ nic nie załatwisz w urzędach.
Piotrków to Polski Lwów !!!. Byłem tam kilka lat temu i były też zaniedbane i obskurne kamienice i krzywe brudne chodniki oraz śmieci na ulicach i podwórkach. Lwów też jest ważny historycznie ale też zaniedbany i brudny jak Piotrków 20 lat temu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!