I tak powiem,że są szczęściarzami, my mieszkańcy gminy Rozprza po tej zimie, w Milejowie, Milejowcu i Janówce dróg już nie mamy, rozpadły się, a władza twardo się trzyma...... niestety...
Poprzednia ekipa włodarzy jak i obecna, jak do tej pory nie porozumiała się z władzami Starostwa w sprawie odwodnienia. Przyczyną jest również brak rowów melioracyjnych między drogą gminną(Trakt Królewski) a drogą powiatową.
Nie ma mnie bo mnie nie chcą co jestes taki zdziwiony. Przecież najwazniejszej osobie w Gminie nie grozi nic jak nie powoła sekretarza, chyba mu nie jest potrzebny? Jeszcze by trzeba było się dzielić wiedzą i WŁADZĄ no nie?
Bugaj zarasta, rowy niedrożne, a więźniowie leżą sobie w ciepełku za nasze pieniądze...
ja widziałem kilka dni no może 1-2 po zdarzeniu i wiecie jaki wniosek a no wniosek taki że wioska na zdjęciach wygląda zupełnie inaczej po reakcji strażaków.
A czy strażacy z OSP nie potrafią okresowo wyczyścić tych przepustów ?? Czy to aż tak skomplikowana praca ??
No, ale istnieje coś takiego jeszcze jak instytucja radnego powiatowego, których wybiera społeczeństwo danej gminy. Macie takowych czy nie macie ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!