No, ale istnieje coś takiego jeszcze jak instytucja radnego powiatowego, których wybiera społeczeństwo danej gminy. Macie takowych czy nie macie ?
A czy strażacy z OSP nie potrafią okresowo wyczyścić tych przepustów ?? Czy to aż tak skomplikowana praca ??
ja widziałem kilka dni no może 1-2 po zdarzeniu i wiecie jaki wniosek a no wniosek taki że wioska na zdjęciach wygląda zupełnie inaczej po reakcji strażaków.
Bugaj zarasta, rowy niedrożne, a więźniowie leżą sobie w ciepełku za nasze pieniądze...
Nie ma mnie bo mnie nie chcą co jestes taki zdziwiony. Przecież najwazniejszej osobie w Gminie nie grozi nic jak nie powoła sekretarza, chyba mu nie jest potrzebny? Jeszcze by trzeba było się dzielić wiedzą i WŁADZĄ no nie?
Poprzednia ekipa włodarzy jak i obecna, jak do tej pory nie porozumiała się z władzami Starostwa w sprawie odwodnienia. Przyczyną jest również brak rowów melioracyjnych między drogą gminną(Trakt Królewski) a drogą powiatową.
I tak powiem,że są szczęściarzami, my mieszkańcy gminy Rozprza po tej zimie, w Milejowie, Milejowcu i Janówce dróg już nie mamy, rozpadły się, a władza twardo się trzyma...... niestety...
Boisko z pisaku jest a odwodnienia w całej gminie niedrożne w Sulejowie też. I to jest właśnie super, tak się dba o gminę buduję widzicie(choć na razie nie widzę Panie Burmistrzu) a jak w ziemi nie drożna deszczówka której nie widać no to przecież nie widać to po co robić. Burmistrz jeszcze na rynku nie był po zalaniach i raczej nie przyjdzie bo jak pada to musi być mokro, po za tym kto by chdził w deszcz i jak jest mokro.
jak dlugo burmistrz będzie tolerować takie rzeczy i gdzie jest sekretarz?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!