metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Edek ~Edek (Gość)13.08.2012 16:36

Widać że redaktor zalicza się do grona osób dla których wszystko co ma "gruszkę i/lub antenkę" to CB Radio!! Śmiech mnie ogarnia jak użytkownicy CB próbują zagadać do kierowcy autobusu miejskiego, taksówkarza, patrolu policji lub SM...itp. "bo jak to przecież mają radio i antenkę a to na pewno jest CB"!!

21

xcadad ~xcadad (Gość)13.08.2012 15:59

kanał 9 jest kanałem ratunkowym.

01

koloo ~koloo (Gość)13.08.2012 14:55

no zarąbiaszcza wiadomość, wręcz na pierwsze strony gazet... ciekawe ilu dzielnych mundurowych było zaangażowanych w tą spektakularną akcje,,nooo a było to bardzo żmudne i skomplikowane dochodzenie..

01

zulusek.com ~zulusek.com (Gość)13.08.2012 15:04

"Aman" napisał(a):

Kanał 9 nie jest zarezerwowany dla policji. To kanał jak każdy inny. Kiedyś był to _umowny_ kanał na którym nasłuchiwali policjanci i strażacy, ale to było gdy komórki były tylko do trzymania rowerów ;) Policja nie ma obowiązku tam słuchać. I nie słucha w zasadzie gdzieś od 98 roku.
Delikwent zapewne zabawił się na ustawowych częstotliwościach policji, na których nie wolno nadawać zwykłym obywatelom. Moje zdanie: ukarać najsurowiej jak się da. Dla przykładu innym

11

Aman Amanranga13.08.2012 13:58

"UCHO" napisał(a):
nadawał przez radio CB na kanale 9

Tego nie wiedziałem, że kanał 9 jest zarezerwowany dla policji. To dlaczego producenci nie zablokują tego kanału?

01

x-ray ~x-ray (Gość)13.08.2012 11:32

I znów kolejny "pozytywny" news z Tomaszowa... ;D

01

UCHO ~UCHO (Gość)13.08.2012 11:34

Albo nadawał przez radio CB na kanale 9. Albo nadawał przez krótkofalówkę na częstotliwości policyjnej. W Polsce posiadanie CB nie jest zakazane. A nadawanie na policyjnych częstotliwościach jest karane. Inna sprawa to użytkowanie CB niezgodne z dobrymi obyczajami po pijaku i wyzywanie. Wystarczy posłuchać kanału 19 jakie chamstwo. Kolega z Piotrkowa próbuje walczyć z takim zachowaniem, ale to walka z wiatrakami. Ciekawe co obywatelowi zrobią.

01

SQ7BJ ~SQ7BJ (Gość)16.08.2012 00:59

Na pewno to nie było radio cb daje na 1000% że koleś posiada radiotelefony z pasmem 2 metrowym czyli od 136-174 mhz ciekawe czy miał licencje

11

sp7 ~sp7 (Gość)16.08.2012 11:50

kolega sq7bj ma racje to nie cb radio tylko media tak podpisały i ludzie w to wierzą że to cb

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat