Widać że redaktor zalicza się do grona osób dla których wszystko co ma "gruszkę i/lub antenkę" to CB Radio!! Śmiech mnie ogarnia jak użytkownicy CB próbują zagadać do kierowcy autobusu miejskiego, taksówkarza, patrolu policji lub SM...itp. "bo jak to przecież mają radio i antenkę a to na pewno jest CB"!!
no zarąbiaszcza wiadomość, wręcz na pierwsze strony gazet... ciekawe ilu dzielnych mundurowych było zaangażowanych w tą spektakularną akcje,,nooo a było to bardzo żmudne i skomplikowane dochodzenie..
Kanał 9 nie jest zarezerwowany dla policji. To kanał jak każdy inny. Kiedyś był to _umowny_ kanał na którym nasłuchiwali policjanci i strażacy, ale to było gdy komórki były tylko do trzymania rowerów ;) Policja nie ma obowiązku tam słuchać. I nie słucha w zasadzie gdzieś od 98 roku.
Delikwent zapewne zabawił się na ustawowych częstotliwościach policji, na których nie wolno nadawać zwykłym obywatelom. Moje zdanie: ukarać najsurowiej jak się da. Dla przykładu innym
Tego nie wiedziałem, że kanał 9 jest zarezerwowany dla policji. To dlaczego producenci nie zablokują tego kanału?
Albo nadawał przez radio CB na kanale 9. Albo nadawał przez krótkofalówkę na częstotliwości policyjnej. W Polsce posiadanie CB nie jest zakazane. A nadawanie na policyjnych częstotliwościach jest karane. Inna sprawa to użytkowanie CB niezgodne z dobrymi obyczajami po pijaku i wyzywanie. Wystarczy posłuchać kanału 19 jakie chamstwo. Kolega z Piotrkowa próbuje walczyć z takim zachowaniem, ale to walka z wiatrakami. Ciekawe co obywatelowi zrobią.
Na pewno to nie było radio cb daje na 1000% że koleś posiada radiotelefony z pasmem 2 metrowym czyli od 136-174 mhz ciekawe czy miał licencje
kolega sq7bj ma racje to nie cb radio tylko media tak podpisały i ludzie w to wierzą że to cb
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!