Jak to muwili w TV otwierają nowe linie a tu cyk CPK wyskoczyło i okazało się 50 lat zaniedbań
No tak jak wykończą Bełchatów to ci ludzie będą musieli szukać pracy w innych miastach to kolejka im może pomoże ?
Ciekaw jestem czy ten biznes bedzie oplacalny znając życie pociag będzie wozić powietrze
Ta linia miałaby jakieś znaczenie gdyby ją przedłużono jak jeszcze planowano w PRL- u do Wielunia. Podciągi z Wrocławia mogłyby jeździć tędy do Warszawy. W planach miał być Piotrków też połączony z Opocznem. Te inwestycje nie powstaną bo nie są w interesie Łodzi. Posłowie z naszego regionu o to nie walczą tylko kierują się po wyborach interesem partii politycznych.
Ciekawe z jakim ministerstwem było to konsultowane? Za nowych rządów. Wszak tu chodzi ponoć o miliard złotych plus minus ,ale raczej plus. Dziwne, za tzw. komunistów projekt zarzucono a wtedy Bełchatów szeroko rozumiany rozwijał się na potęgę a teraz jak ma się zwijać....Zresztą czas pokaże. Planów takich czy innych jest od groma ,ale często jedne zamierzenia nie są zgodne z innymi. Na razie lepiej mieć sprawny samochód i liczyć na to ,że paliwo nie podrożeje ....za bardzo.PS. Ja osobiście miałem jeszcze szczęście ,że jechałem składem osobowym do Bełchatowa parę razy. Podróż wtedy trwała jakieś pół godziny a z przystanku w Bełchatowie "dymałem" na piechotę do centrum Bełchatowa minut czterdzieści bo... komunikacja miejska Bełchatowa nie była zgrana z przyjazdem pociągu....ot tak to działało....
cyt. "Nowa linia ma zapewnić dobre połączenia pomiędzy Piotrkowem, Bełchatowem oraz Łodzią" . Czy ktokolwiek wie jakie znaczenie gospodarcze będzie miało dzisiejsze "zagłębie bełchatowskie" za lat powiedzmy dziesięć? Coś mi się wydaje ,że nawet w "centrali" tego nie wiedzą. I po co ludziom mącić w głowie. Nie lepiej byłoby o tym pisać 1 kwietnia. A tak na marginesie ile się dzisiaj jedzie samochodem z Woli K....i okolicy do Piotrkowa jakże Trybunalskiego. A to zależy ...jak się trafi. A obecnie jak "źle pójdzie" jakieś 30 minut...Bo jedne światła "remontowe" ,przejazd i dziury za przejazdem....i na razie przed...
Oby się udało, oby powstał przystanek z prawdziwego zdarzenia, oby być może była mała bocznica - Woli pozwoliło by to stworzyć w pobliżu terenu do inwestycji.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!