Nie rozumiem fanów tych drużyn. Ktoś jest fanem widzewa i na murach wypisuje "widzew jude". Jak ja bym był fanem jakiejś drużyny to nie chciałbym żeby nazwa tej drużyny widniała na jakiś murach czy płotach. Rozumiem, że fani widzewa są dumni z tego, że np. widzew jest jude ale po co to malować na murach.
widzę że nigdy nie byłeś kibicem żadnej drużyny "jude" to żyd czyli ktoś kogo ogólnie się nie lubi. A temu niby kibicowi wkopała bym sama.Kara musi byc długa i uciążliwa
Nie rozumiem fanów tych drużyn. Ktoś jest fanem widzewa i na murach wypisuje "widzew jude". Jak ja bym był fanem jakiejś drużyny to nie chciałbym żeby nazwa tej drużyny widniała na jakiś murach czy płotach. Rozumiem, że fani widzewa są dumni z tego, że np. widzew jest jude ale po co to malować na murach.
Żydzi zamieszkujący Izrael są nazywani Izraelczykami; określenie to jednak oznacza także wszystkich obywateli tego kraju (łącznie z Arabami), a czasem także wszystkich mieszkańców Izraela.
Zgodnie z zasadami języka polskiego, w którym nazwy narodowości zapisywane są dużą literą, a nazwy wyznawców poszczególnych religii - małą, członków narodu żydowskiego, niezależnie od ich wyznania, nazywa się Żydami, natomiast wyznawców judaizmu – żydami[4].
Istnieją zatem Żydzi niebędący żydami ze względów religijnych. Sytuacja odwrotna nie zachodzi nigdy, gdyż przyjęcie i praktykowanie judaizmu czyni każdego pełnoprawnym członkiem społeczności żydowskiej[5], zatem każdy żyd jest z definicji Żydem.
WIKIPEDIA
A ja jestem wiele razy dumnym z tego że mnie nazywają Żydem(choć nie mam z nimi nic wspólnego - mój praszczur na pewno był stajennym albo jakimś chłopkiem) bo żyd jak wiadomo od wieków miał łeb do interesów i tylko należałoby im się kłaniać. Hahahaha bo co to jest jak żyda nazywie się żydem. Naprawdę śmieszne.
zastosować radykalne rozwiązanie, dopóki nie zmieni się kultura kibiców klubów do póty kluby powinny być zawieszone. Niech kluby bądź kibice odmalują miasta oraz naprawią szkody jakie wyrządzili i zmienią swoje nastawienie inaczej znowu do zawiasów a po pewnym czasie podziękujemy za współprace. Wtedy dofinansowywane zostaną tylko te sporty które przynoszą korzyści dla społeczeństwa np siatkówka czy piłka ręczna gdzie odnosimy korzyści i rezultaty sportowe a dodatkowo z całą rodziną możemy iść i w kulturze i bezpieczeństwie pooglądać sport na światowym poziomie.
"Znajomy zapytał go, czy należy do piotrkowskiego fanklubu Widzewa"
haah jak to wszystko można ładnie ująć:D
"Kiedy 13-latek odpowiedział, że jest “anty”, "
również pięknie ujęte:D
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!