A co jest złego w obecnej konstrukcji że trzeba wydać dużo pieniędzy?? Przypomnijmy ze mamy spory deficyt w budżecie i prezydent musiał wziąć kredyt. Nie lepiej było by zostawić to rondo i zaoszczędzić trochę kasy ??
Omijanie bramek na Gierkówce i A1 spowoduje wzrost natężenia ruchu Śląską i Krakowskim Przedm. w stronę Radomska. Myślę jednak, że to rondo nie wymaga żadnej przeróbki, a już na pewno nie "turbinowej". Obecnie nie jest źle. Są inne miejsca w Piotrkowie wymagające pilnej zmiany nawerzchni. Całkowicie idiotycznie ustawione światła w centrum miasta pod hotelem Mercure i w innych miejscach, to należy poprawić. NIC TO NIE KOSZTUJE, a zmiana z 12 czy 13 sekund przeznaczonych dla podróżujących na Radom/Kielce to konieczna zmiana. Kto te światła tak ustawił??? Gimnazjalista?
Rondo jest bardzo czytelne,wystarczy respektowanie znak STOP przy wylocie z Kopernika,połozyć nową nawierzchnie i będzie git.
według mnie to przykład osób, którzy pomimo tego że nie ma na to pieniędzy to i tak robić wszystko, zeby nasz kraj doprowadzić do jeszcze większych długów. i jak tu się nie dziwić, że nie liczba mieszkańców maleje bo kazdy kto może ucieka jak najdalej z tego miasta.
Głupota i wszechświat są nieskończone - tak mówią.
Co do nieskończoności wszechświata to nie jestem taki pewien.
Ale "głupota turbinowa" ... tego to naprawdę trzeba się bać, bo to się samoistnie powiększa z czasem.
Przepraszam za marudzenie, ale wkurza mnie przypisywanie sobie sentencji, które dawno temu wygłosił ktoś znany i mądry.
Przytaczasz zdanie Einsteina, w dodatku konkluzję umieszczając tak, że wygląda ona jak Twojego autorstwa.
Wreszcie. Tylko rondo turbinowe - to nauczy wielu kierowców prawidłowej jazdy. Wreszcie wielu nauczy się jeździć. Rondo Solidarności też powinno być turbinowe, a jeżeli nasza władza nie chce w nie inwestować to powinny być na środku namalowane pasy, w celu nauki poruszania się po rondzie. Bo niektórzy uprawiają tam wolną amerykankę, a o ruchu po rondzie nie mają zielonego pojęcia.
Ile razy to rondo było już przebudowywane? I czy to będzie już ostateczna przebudowa? Może poczekać aż ktoś wymyśli bardziej nowatorski bajer (rondo wiatrakowe, ślimakowe albo koniczynowe) i wtedy przebudować, aby zgodnie z najnowszym krzykiem mody było?
Gdyby piotrkowscy eksperci od drogownictwa urodzili się w starożytnym Egipcie, to zapewne co kilka lat by piramidy przebudowywali...
Ciekawe jak zostanie oznakowane ..... oznakowanie może przerosnąć projektanta i pomysłodawcę (dyr Majczyna) ...... czy nadano już mu nazwę ? ? ... nazywało się już Rondem Sz ....ra od pierwszego projektanta, następnie Rondem Edwarda Gierka od im. Naszego Wielkiego Przywódcy ..... itd. .....
Jak ktoś źle wjedzie to będzie próbował w czasie jazdy zmienić pas a wtedy będzie tragedia. A ile będzie stłuczek. Blacharza już się cieszą. Brawo nasza władza. Dba o przedsiębiorców z branży motoryzacyjnej
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!