Widzę że tu nie chodzi o bezpieczeństwo tylko o fakt zatrzymywania prawo jazdy. Rezultat tego będzie taki że bandyci w mundurach i w majestacie prawa znów będą polować. Znając życie będą stali w godzinach nocnych na autostradach i ekspresówkach. Chory kraj ehhhh
I na to jest sposób.Niezabiorą bo powiem że zapomniałam z domu.I wszystko w temacie.Jestem przedstawicielkom handlowom i nie wyobrażam sobie jechać 50na godzinę krajówkom tylko dlatego że jakiś gamoń nie uwaza na pasach.Hory kraj
Fotoradary i odcinkowe pomiary prędkości na drogach krajowych, ekspresowych i autostradach. I skończy się jazda 180-200 km/h.
A za złapanie pijanego za kierownicą, konfiskowanie auta na 12 miesięcy+grzywna+ upublicznienie wizerunku w mediach.
Ja proponuję rozszerzyć ten przepis o odbieranie telefonów osobom które zapatrzone w ekran na ślepo wchodzą na jezdnie.A póżniej wina kierowcy bo nie zdążył zahamować.
Karać karać cały czas karać.... Życie nie jest tylko po to żeby brać (Państwo też) ... może niech nam Państwo da np unijne zarobki.... a nei tylko nam zabierać...
Co do bezpieczeństwa zadziwiajcy jest fakt jak ludzie nie szanuja swojego życia za mało oleju w głowie za dużo pod autem ... Nie szanujesz swojego życia ... Twoja sprawa ale uszanuj życie drugiego człowieka może on ma po co żyć i do kogo wrócić.
Śpieszmy się powoli. Cieszmy się życiem. Bo nie wiemy ile nam go zostało...
mi nie maja co odbierać bo mam już zatrzymane za prowadzenie na 2 gazie.
Po komentarzach od razu widać ,że Piotrków miasto starych ludzi i starych komunistów . Już nie mamy żadnego sklepu całodobowego bo przeszkadzało wam ,że ktoś sobie poszedł kupić fajki czy chipsy na maly głód wstyd na całą Polskę prohibicja komunistyczna i wy glupi ludzie przyklaskujecie i cieszycie się ,że ktoś na was nowe kary wymyśla i je zaostrza głupi jesteście niedługo na drogach sami policjanci będą jeździć bo oni po pijaku i 150km mogą jechać ich prawo broni ,a nas karze oj głupi wy ludzie same zakazy i nakazy chcecie już wszyscy dzięki wam niewolnikami jesteśmy . Żeby było bezpieczniej to wystarczy wszędzie ronda zrobić i oświetlenie dobre na przejsciach .
Chyba, że jest się sędzia wtedy koledzy uznają, że złamanie zasad nie było "rażące" i prawo jazdy zostaje...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!