Naliczyłem w Polsce 25 miejsc z plażami nudystów / naturystów: Otwock, Krynica Morska, Międzyzdroje, Dębki, Grzybowo, Chałupy, Rowy, Piaski, Unieście, Konstancin, Warszawa ul. Sitowie, Warszawa/Wał Miedzeszyński, Warszawa/ Wal Zawadowski, Kryspinów k. Krakowa, Kazimierz Dolny, Łeba, Pogorzelica, Gdańsk-Stogi, Chłapowo-Rozewie, Mrzeżyno, Międzyzdroje-Lubiewo, Świnoujście - Anelbeck, Gdansk-Górki Zachodnie, Jurata, SWOLSZEWICE DUŻE. Czy są jeszcze jakieś? Jestem ciekaw czy ktoś jest w stanie porównać warunki i atmosferę poszczególnych miejsc i stworzyć ranking od najlepszego do końcowego? To może być dobra wskazówka dla amatorów gołego plażowania na następny sezon, bo ten już, niestety kończy się. Czy są takie plaże na południu i wschodzie Polski? Ze spisu który udało mi się odnaleźć w internecie wynika, że nie ma. Pozdrawiam, cześć i pa!
miejscu, całe szczęście że z PT jest kawałek drogi, może kółko różańcowe tam nie dotrze...
Podobno w soboty i niedziela, przy pięknej, słonecznej i ciepłej pogodzie na plaży podobno bywa ok. 300 osób. Dziś, wczesnym popołudniem naliczyłem 12 panów i 2 panie. Średnia wieku ok. 40 lat. W dzień powszechny jest ciszej, spokojniej i bardzo sielankowo. W weekendy jest bardziej piknikowo i grillowo. Co za piękne i opalone ciała. Oczywiście nie idealne, lecz bardzo normalne i nie sztucznie pompowane. Problemem jest brak współpracy władz gminy, powiatu, lasów i wód oraz firm, przy utrzymaniu czystości; brak jest kontenerów na śmieci i ich regularnego, co najmniej 2x w tygodniu wywóz. Czy tak jest trudno porozumieć się władzom i innym podmiotom, dla dobra wypoczywających, tak golasów, jak i tekstylnych? To chyba kwestia chęci i minimum zaangażowania oraz niewielkich kosztów, w relacji do strat jakie ponosi przyroda i ogół? Podobno problemem są, jednak podglądacze, szczególnie z aparatami foto, najbardziej z tym zaawansowanymi na dronach; co kilkanaście dni takie aparaty nadlatują i zakłócają wypoczynek spokojnym ludziom. Po co? Jak jesteś ciekawy i rządny sensacji, to miej odwagę i przyjdź na plażę, zrzuć odzież i poprzyglądaj się wypoczynkowi gołych ludzi. Nie ma nic tam z zabaw ciał, promowanych na stronach dla "bardzo dorosłych" z internetu. Spokój, luz, wolność, życzliwość i otwartość między osobami relaksującymi się. Kłaniam się i pozdrawiam. Mam nadzieję, że nikt, nic i żadne władze, które wiedzą wszystko lepiej, nie zniszczą i nie doprowadzą do likwidacji tej z niewielu (podobno jest ich w skali kraju 9), w Polsce gołych plaż. Cześć i pa!
Swolszewice. Byłem. Mieszkam blisko. Żałuję, że dopiero teraz znalazłem czas i odwagę na odwiedzenie tej plaży. Sporo ludzi, około 150. Piękne ciała, ładnie opalone, widać, że często korzystają z nagiej kąpieli słonecznej, z nagiego opalania, dobrze wydepilowane miejsca intymne, tak panów, jak i pań, oczywiście nie wszyscy, naturalne owłosione osoby również były. Od 60% może do 80% to panowie, średnia wieku od około 40, może do 50 lat. Bardzo sympatyczni i mili ludzie, mimo, że spożywali piwo, to nie zachowywali się jak rozwydrzone pijaczki. Atmosfera - swobody, wolności, otwartości, spokoju, wyrozumiałości, radości i uśmiech. Dobrze, że są takie miejsca w okolicy, w Polsce, w świecie. Jedyne co mi się nie bardzo podobało, to, że palili tytoń. No ale jakieś nałogi trzeba mieć ;-) :-) prawda? I problem jest z parkingiem, z miejscami postojowymi dla samochodów. Czy ktoś wie gdzie najlepiej, bez problemów i bezpiecznie można zostawiać auto, tak, aby nie przeszkadzać mieszkańcom, nie łamać przepisów leśnych i przeciwpożarowych oraz utrudniać dojazdy właścicielom działek, a jednocześnie łatwo dojść do plaży? W normalnym kraju i normalnym regionie, to władze problem ten dawno by rozwiązały. Pozdrawiam każdego golasa i tekstylnego, również.
Plaża nudystow w gminie Wolborz to grzech i jak burmistrz nie zamknie tej plagi grzechu to kara z Nieba spadnie na całą gminę wolborska. Świństwo i ohyda. Po domu niech chodzą nago. Jaki przykład prawicowy burmistrz Wolborza daje przykład młodym. Profanacja wiary katolickiej.
Wspaniałe miejsce, atmosfera super, czysto, chyba to najczystszy fragment Zalewu Sulejowskiego.
W weekendy jest tu naprawdę dużo osób, rodziny z dziećmi. Nie wiem czemu tak sołtys narzeka bo korzyści dla lokalnej społeczności są większe niż by się mogło wydawać, wszyscy zaopatrują się w pobliskich sklepach, nadmienię że w dni wolne od handlu też czynne. Jedzą w pobliskich knajpach, barach, a przyjezdni śpią na kwaterach w okolicy.
Korzystam z plaży kilka razy w roku i bardzo mile spędza się tam czas można spokojnie odpocząć, staramy sie pozostawiać tam porządek , oczywiście najwięcej syfu robią wędkarze po których sprzątamy,jeśli zauważymy że jakiś naturysta robi coś co nie przystoi ogólnym przyjętym zasadą sami zwracamy uwagę ponieważ chcemy , aby właśnie osoby niebędące z środowiska naturystycznego nie wypowiadały się o nas w sposób negatywny. Zauważyłem że przychodzą osoby tekstylne z czystej ciekawości i są mile zaskoczeni czystością i spokojem , Plaża jest od dobrych 20 lat i my tekstylnym się nie narzucamy i nie próbujemy zabrać im miejsca do opalania . Toteż prosimy wszystkich o uszanowanie naszego miejsca gdzie możemy w spokoju sobie odpoczywać i spotykać się w naszym gronie. wszystkich niedowiarków zapraszamy do wspólnego nagiego opalania/ My doskonale wiemy że nie wszyscy maja idealne ciało, które z wiekiem niestety wiotczeje, ale to akceptujemy j robimy co lubimy opalać się na nagusa co jest bardzo przyjemne.
Jak widać na zdjęciu tak właśnie wygląda klasyczne skrzywienie kręgosłupa.
Jak widać co niektórzy mają problem z golizną tak jak by nie wiedzieli z czego są ulepieni a do tego każdy taki sam. Grzech to kraść a opalanie się nago nikomu krzywdy nie wyrządza. Miałem okazję być nie raz na różnych plażach i jedno mnie zastanowiło ,że na każdej nagiej plaży panuje porządek tu śmieci nie znajdziesz a to na plażach tekstylnych śmieci to mało zostawiają po sobie syf i brak słów na takie zachowanie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!