W Radomsku remont generalny!
Ja napisałem, że dworzec z prawdziwego zdarzenia. Tymczasowy to jednak tymczasowy. Ale zawsze to coś niż nic. Tylko czy ludzie będą mogli być w środku czy nie. Podejrzewam, że będą musieli czekać na peronach. Słyszałem, że PKP chciały wprowadzić opłatę peronową. To by było niezłe.
Aman szuka miodu w.....
Przecież facet wyraźnie mówi że to tymczasowy dworzec, więc dworzec jest :-p
To teraz najbliższy czynny dworzec kolejowy z prawdziwego zdarzenia jest w Radomsku lub Koluszkach. I co? Trzeba będzie tam jeździć żeby dostać się do pociągu?
cyt.(tabliczka na Okęciu) - "Taras widokowy nieczynny. Najbliższy taras widokowy we Wrocławiu"
Już dawno powinni zamknąć ten "dworzec", jak zdążycie zobaczcie Państwo jak są zamontowane grzejniki w środku....pod sufitem, pewnie żeby żaden przemarznięty oczekujący nie ogrzał się. To jest właśnie Polska-dziwny kraj:(
noclegownia nadal działa bo nic innego już nie, w nocy nie udzieli Ci nikt informacji ani nie kupisz biletu. A podróżni czekają w środku nocy na peronie bo w sumie tam jest bezpieczniej i czyściej.
Problem noclegowni na dworu nie jest tylko problemem Piotrkowa w Częstochowie wszystkie ławki są zajęte przez bezdomnych a podróżni siedzą na podłogach, schodach, torbach. Niech ktoś się tym zajmie!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!