dawajcie kasę dla alkoholi, pewnie, oni będą dalej walić tak czy tak, a dzieci pójdą na świetlicę i rozrywki zapewnione, obiady za darmo w szkole, na kolonie pojadą z mopsu dostaną itp. Nie zazdroszczę, ale normalna rodzina co dostanie ch..., bo zarobek przekroczył.
Ot cały super system wspierać patologie, a normalna rodzina która żyje na granicy, ale jednak trochę powyżej niech zaciąga kredyty na 30lat.
Tyle razy co ośmieszył siebie i prezydenta miasta pełnomocnik Marek K. nie ma sobie równych. Dopóki prezydentem będzie nauczyciel TPS Krzysztof Ch. a przewodniczącym rady miasta Marian B. nic się nie zmieni na lepsze. Mniemam, że nieprędko to nastąpi bo korzenie zapuścili bardzo głęboko. A na totalna rewolucję w tym zakresie nie zanosi się.
Siostry Salezjanki dostały 30 tys. zł dla 30 dzieci, które wyjechały do Sarbinowa. Klasztor oo. Bernardynów otrzymał 75 ty. zł dla 80 wychowanków Oratorium, którzy wyjechali do Sarbinowa. Stowarzyszenie BUSOLA z dofinansowaniem 8 tys. zorganizowała wyjazd dla 8 dzieci do miejscowości Jantar.
K.... , zamiast dofinansować obozy sportowe dla młodzieży to wypie...... po 1000zł na głowę na kolonie bez programu i na dodatek w sarbinowie u K.CH.
Ocet wielokrotnie prezentował w swoich wypowiedziach skrajne poglądy. Wystarczy tylko przypomnieć jego słynną wpadkę ze szlachetną paczką.
Tak czytam sobie
i nadziwić się nie mogę, ileż to osób i instytucji uszczęśliwiają corocznie piotrkowscy pijacy. Ba, głównymi beneficjentami są dzieci! Niechaj tym wszystkim wymienionym do głowy nie przyjdzie, aby się źle wyrażać o wszelkiej maści żulach, menelach i innych osobach popijających zarówno często jak i sporadycznie. Pamiętajcie: im większy żul, tym więcej dobrego swoim pijaństwem dla bliźnich swoich czyni! ;) Zatem dzieci niech ładnie się na ulicy żulom kłaniają, a wszyscy dorośli beneficjenci niechaj zakupią po flaszeczce i wzniosą toast za zdrowie elementu pijackiego. ;)
Pij, pij, pij bracie pij...
... najlepiej na "krzywy ryj"...
;)
Al...
Tu chodzi o kasę... Tylko o kasę...
Tylko z tego, co ja, szarak, wiem, to...
SP8 znowu będzie miała nowy plac zabaw. Poprzednie zaorano. W sensie dosłownym.
Obecna wadza ciężkim sprzętem się od koryta nie da oderwać. I to nie ze względu na przyszłe apanaże, ale dlatego, że następni mogliby odkryć oceany przekrętów.
Mam nadzieję, że to przeczytasz, zanim mnie znowu admin wywali.
Ja to wszystko, o czym piszesz, wiem. Potrafię obserwować i wyciągać wnioski.
I dokładnie jest tak samo w skali lokalnej, jak i państwowej. I honoru nie mają. Jak napluć w mordę, to powiedzą, że deszcz pada, jak przywalić z liścia, to zrobią z siebie ofiarę...
Ja coraz częściej dochodzę do wniosku, że Polacy na lepszą władzę i normalne państwo po prostu nie zasługują. Zbyt dużo ciemniaków w narodzie. A ciemniak, sama rozumiesz, ma głowę tylko po to, żeby miał czym jeść i żeby deszcz nie leciał mu do szyi. Od myślenia ma telewizor.
Jest wiele nacji myślących telewizorem. Ale tamci po prostu mogą sobie na to pozwolić. Spokojnie kładą się spać, bo wiedzą, że obudzą się dokładnie tam, gdzie się położyli, a nie w dupie.
Władza z kolei daje im te telewizory, żeby naród nie przeszkadzał w tworzeniu i utrzymywaniu stabilnego państwa. Ponieważ władza, oprócz swawolenia, dba o swój naród. Nie pogardza nim. W każdym razie - nie tak otwarcie.
Niezupełnie chodziło mi o tych, którym władza daje telewizory. Raczej o rzesze tych, którzy telewizory sobie sami kupili, bo tych jest zdecydowanie więcej. Myślą telewizorami, albo głową księdza. Ja tam wolę polegać na własnej głowie; zwłaszcza, że i pomyśleć nią można, i "z dynki" wy***ać... ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!