Na Concordie 120 tyś???
Niech ktoś pójdzie po rozum do głowy. Ja nie chcę, żeby moje podatki szły na Dzwonnika i ten żenujący twór jakim jest Concordia.
Teraz wiadomo dlaczego Dzwonnik siedzi przy żłobie. Taka kwota na klub, który za chwile spadnie do IV ligi (Concordia) jest kompromitacją. Dać połowę tych pieniędzy dziewczynom z UKS Przyjaźń
To jest tylko cześć subsydiów jakie dostają piotrkowskie kluby. To są stypendia ponad 1100 000 zł , budowa zaplecza dla niektórych klubów, organizacja zawodów jako wspólnie z klubem , pieniądze dla klubów z promocji miasta ( kilkaset zł w skali roku), baza szkoleniowa za symboliczna złotówkę , lub za darmo ( sala przy ZSP 4)preferencyjne stawki dla wybranych klubów na Relaxie. Zorganizowanie konkursów pod wybrane kluby,inne nie mają szans udziału bo są tematyczne. O tym wszystkim można poczytać w zarządzeniach prezydenta i uchwałach. To jest równość w dostępie do bazy sportowej miasta dla klubów sportowych. Widać o ile wiecej dostają tylko wybrańcy naszej władz. Te sumy w artykule to tylko mała część ich dofinansowania z miasta.
Concordia dostaje 120 tys. zł dotacji, 250.020 zł stypendium , oraz opłata 500 zł miesięcznie ryczałt za korzystanie z całej bazy na Żwirkach , za utrzymanie płaci miasto i to kilkaset tysięcy rocznie.
Dotacje dla klubów sportowych na rok 2010:
1. Miejski Klub Sportowy “PIOTRCOVIA” – 130 tysięcy zł.
2. Klub Sportowy “Concordia” – 120 tys. zł.
3. Atletyczny Klub Sportowy – 80 tys. zł.
4. Uczniowski Międzyszkolny Klub Sportowy “Piotrcovia” – 73 tys. zł.
5. Miejski Klub Sportowy “Piotrkowianin” – 51 tys. zł.
6. Kolejowy Klub Sportowy “Ruch” – 26 tys. zł.
7. Uczniowski Międzyszkolny Klub Sportowy “Volley 5” – 15 tys. zł.
8. Piotrkowski Klub Sportowy “POLONIA” – 15 tys. zł.
9. Uczniowski Klub Sportowy “Delfin” – 10 tys. zł.
10. Tenisowy Uczniowski Klub Sportowy “Kozica” – 3 tys. zł.
11. Tenisowy Uczniowski Klub Sportowy “Champions Team” – 3 tys. zł.
12. Miejski Szkolny Związek Sportowy – 30 tys. zł.
(źródło: Urząd Miasta w Piotrkowie Tryb.)
Czyli teraz wszyscy z tej listy pójdą zagłosować na swego dobrodzieja Chojniaka. Dobrze, że choć to jest jasne.
jak dla mnie to pierwszenstwo powinny miec 2 kluby pilkarzy i pilkarek recznych, dlatego iz reprezentuja one miasto w najwyzszej klasie rozgrywek, z kolei na koncu powinna byc concordia, ktora jak narazie nic nie osiaga i spada w dol (przypominam ze juz im wybudowano stadion)
pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos to wkoncu zrozumie ;)
Szkoda tylko że mieszkańcy maja opory aby iść i zobaczyc jak grają dziewczyny :(
A jemu ciagle mało chodzi i robi awantury o więcej!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!