metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
antykibic ~antykibic (Gość)06.10.2010 13:34

A gdzie zasada równości dostępu do bazy sportowej?

00

widzewiak ~widzewiak (Gość)06.10.2010 13:41

Na Concordie 120 tyś???
Niech ktoś pójdzie po rozum do głowy. Ja nie chcę, żeby moje podatki szły na Dzwonnika i ten żenujący twór jakim jest Concordia.

00

kibic recznej ~kibic recznej (Gość)06.10.2010 14:38

Teraz wiadomo dlaczego Dzwonnik siedzi przy żłobie. Taka kwota na klub, który za chwile spadnie do IV ligi (Concordia) jest kompromitacją. Dać połowę tych pieniędzy dziewczynom z UKS Przyjaźń

00

kibic ~kibic (Gość)06.10.2010 14:57

To jest tylko cześć subsydiów jakie dostają piotrkowskie kluby. To są stypendia ponad 1100 000 zł , budowa zaplecza dla niektórych klubów, organizacja zawodów jako wspólnie z klubem , pieniądze dla klubów z promocji miasta ( kilkaset zł w skali roku), baza szkoleniowa za symboliczna złotówkę , lub za darmo ( sala przy ZSP 4)preferencyjne stawki dla wybranych klubów na Relaxie. Zorganizowanie konkursów pod wybrane kluby,inne nie mają szans udziału bo są tematyczne. O tym wszystkim można poczytać w zarządzeniach prezydenta i uchwałach. To jest równość w dostępie do bazy sportowej miasta dla klubów sportowych. Widać o ile wiecej dostają tylko wybrańcy naszej władz. Te sumy w artykule to tylko mała część ich dofinansowania z miasta.

00

nowy ~nowy (Gość)06.10.2010 15:02

Concordia dostaje 120 tys. zł dotacji, 250.020 zł stypendium , oraz opłata 500 zł miesięcznie ryczałt za korzystanie z całej bazy na Żwirkach , za utrzymanie płaci miasto i to kilkaset tysięcy rocznie.

00

jednawodka ~jednawodka (Gość)06.10.2010 16:05

Dotacje dla klubów sportowych na rok 2010:
1. Miejski Klub Sportowy “PIOTRCOVIA” – 130 tysięcy zł.
2. Klub Sportowy “Concordia” – 120 tys. zł.
3. Atletyczny Klub Sportowy – 80 tys. zł.
4. Uczniowski Międzyszkolny Klub Sportowy “Piotrcovia” – 73 tys. zł.
5. Miejski Klub Sportowy “Piotrkowianin” – 51 tys. zł.
6. Kolejowy Klub Sportowy “Ruch” – 26 tys. zł.
7. Uczniowski Międzyszkolny Klub Sportowy “Volley 5” – 15 tys. zł.
8. Piotrkowski Klub Sportowy “POLONIA” – 15 tys. zł.
9. Uczniowski Klub Sportowy “Delfin” – 10 tys. zł.
10. Tenisowy Uczniowski Klub Sportowy “Kozica” – 3 tys. zł.
11. Tenisowy Uczniowski Klub Sportowy “Champions Team” – 3 tys. zł.
12. Miejski Szkolny Związek Sportowy – 30 tys. zł.
(źródło: Urząd Miasta w Piotrkowie Tryb.)
Czyli teraz wszyscy z tej listy pójdą zagłosować na swego dobrodzieja Chojniaka. Dobrze, że choć to jest jasne.

00

oburzony ~oburzony (Gość)06.10.2010 16:55

jak dla mnie to pierwszenstwo powinny miec 2 kluby pilkarzy i pilkarek recznych, dlatego iz reprezentuja one miasto w najwyzszej klasie rozgrywek, z kolei na koncu powinna byc concordia, ktora jak narazie nic nie osiaga i spada w dol (przypominam ze juz im wybudowano stadion)
pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos to wkoncu zrozumie ;)

00

ja ~ja (Gość)06.10.2010 19:33

wreszcie mądre wypowiedzi !!!

00

ja ~ja (Gość)06.10.2010 19:35

Szkoda tylko że mieszkańcy maja opory aby iść i zobaczyc jak grają dziewczyny :(

00

fan futbolu ~fan futbolu (Gość)07.10.2010 12:37

"widzewiak" napisał(a):
Niech ktoś pójdzie po rozum do głowy. Ja nie chcę, żeby moje podatki szły na Dzwonnika i ten żenujący twór jakim jest Concordia.

A jemu ciagle mało chodzi i robi awantury o więcej!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat