Porażka. Chojniak zarabia wiecej od Kropiwnickiego, a robi... no właśnie co on wogóle robi? Bo zauważyłem jedynie, że składa życzenia i kwiaty. Ot sobie wybraliśmy gospodarza.
Chojniak na prezydenckim fotelu to porażka i żenua. Chyba mieliśmy bielmo na oczach głosując na niego.
No, od czerwca to już trochę czasu upłynęło, wszystkie ceny poszły w górę, idą święta, wydatki rosną, dzieci też, dlatego ja tutaj z tego miejsca apeluję serdecznie do radnych, aby w trybie pilnym podnieśli oni wynagrodzenie pana Chojniaka.
Pensja zasadnicza obecnie: 6.200 zł
Dodatek funkcyjny obecnie: 2.100 zł.
Dodatek specjalny, pochodna pensji i dodatku funkcyjnego obecnie: 3.320 zł.
Ja ze swej strony proponuję podwyższyć panu Chojniakowi składniki wynagrodzenia o 20 procent. Za dobrą pracę należy się uczciwa zapłata, a miasto przecież nie zbiednieje.
Uprzejmie proszę o pozytywne ustosunkowanie się do mojej prośby, za co z góry dziękuję.
A ja proponuję, by dostawał najniższe krajowe wynagrodzenie 1300 zł brutto,niech ma zagwarantowane 12 dni wolnych w roku w święta, tak jak większość piotrkowian, którzy w tym raju na ziemi harują jak woły w marketach albo magazynach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!