Ja dzisiaj widziałem dwie dwójeczki na patrolu pieszym na Słowackiego ;-) obie były bardzo zajęte dyskusją z kolegami w bramie/na rogu kamienicy ... zależy o której mówimy. Charakter wymiany zdań nie sprawiał wrażenia interwencji. Na serio, co oni mają zamiar zobaczyć na głównej ulicy? Psa robiącego na środku Słowackiego w gąszczu tych kilkuset osób? Albo źle parkujący wóz pod kamerą ... prędzej z mandatem polują w strefie płatnego parkowania.
A ja widziałem taką parkę na ulicy Szkolnej przy komendzie policji. Czyżby to był niebezpieczny rejon???
Od jutra w Zduńskiej Woli strażnicy miejscy patrole będą prowadzić na pieszo i rowerami."Koniec wożenia się samochodami"podsumował Prezydent tego miasta!
http://superwizjer.tvn.pl/46614,fatalne-fotoradary,aktualnosc.html
W radiowozach, wartych ponad 130 tys. zł, zamontowano ponad 200-konny benzynowy silnik, a także m.in. dwie kamery wideo i nowoczesny radar.Właśnie to ostatnie urządzenie budzi kontrowersje. Produkowana w Rosji Iskra 1 jest w stanie zmierzyć prędkość samochodu nie tylko jadącego w tym samym kierunku, ale także nadjeżdżającego z przeciwka i to niezależnie od tego, czy radar używany jest przez policjanta stojącego na poboczu albo jadącego samochodem. ciekawe czy to dotyczy tez naszego rejonu piotrkowskiego.(?)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!