Ano, w Piotrkowie przemysł upada kompletnie a w miastach ościennych (Radomsko, Tomaszów Maz.) jakoś się jednak da. Najgorsze jest to, że to właśnie Piotrków ma najlepsze położenie spośród miast regionu a mimo to nikt poważny tutaj nie inwestuje, czy to nie zastanawiające?
I patrzeć jak powstanie kolejny market. Ręce opadają jak się na to wszystko patrzy. Ale scenariusz przedstawiony w filmie "Let's make money" emitowanym na Planete jest realizowany w pełnej rozciągłości. I pomyśleć, że takie działa niektórzy zaplanowali ponad 100 lat temu...
Moj Tato pracowal tam prawie 20 lat.Sam kiedy bylem mały raz odwiedzilem te hale produkcyjne.Pamietam do dzis Multum ludzi maszyn pracujacych non stop....Kilka lat temu bylem odwiedzilem z tatą to miejsce i poprostu lza mu sie zkrecila w oku,jak mozna bylo zaprzepascic takie miejsce pracy....Garstka osob pracujaca na 3 maszynach....ehhh.
a co się dziwić ,że padają następne zakłady pracy,nie dba się o reklame,nie pozyskuje nowych inwestorów tylko ładuje kase w projekty widma czy jakieś obsrajmurki.
Sąsiad niemiec z chęcią za grosze kupi.W sumie jeden fach tylko że kieszeń zachodnia!!!
Ta wiadomość porażająca nie jest, jak grom z jasnego nieba. Byliśmy na to przygotowani od wielu lat, bo cały czas kiepsko się tam działo i cienko przędli. A próby powieszenia na zakładzie kłódki podejmowane już były kilkakrotnie.
Coś mi świta, że jeszcze za komuny (zostańmy przy tym terminie), to dyrektor Delty, czy też jej prezes, bodaj posłem był z Piotrkowa. Ale nazwiska nie pomnę.
Szkoda przedsiębiorstwa, bo zdaje się, solidnie produkowali i praca dla iluś osób była.
ciekawe ile pociągnie jeszcze pioma. niedługo zostaną tylko supermarkety i stacje benzynowe.
to miasto umiera.
Wg. mnie to tylko kwestia czasu!
Teraz tylko czekać na PIOME,MBL.Tylko Hering zostanie hipermarkety i magazyny.Brawo!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!