Żeby skończyć matematykę to jednak naprawdę trzeba mieć poukładane w głowie a tu taki dysonans.
Myślałem że już nie ma takich naiwnych kobiet. Czy w innych miastach też takie istnieją czy tylko u nas?
Szacun,większość wolała by uczyć się u Biedronia,z pigulka dzień PeO
PO GRZYBA informować naród o takich dziwnych sprawach? Osobiście jest mi obojętne, czy ta pani będzie "udzielać się' na prawo i lewo, czy też będzie żyła "w dziewictwie". Guzik mnie to obchodzi.
Nie wierzę po prostu...
Religia w dzisiejszych czasach podobnie jak do okresu schizmy zachodniej - czysty biznes.
Religia powinna być marginalizowana w mediach, po to by odciąć potencjalnie nowych Klientów.
Ponadto Państwo powinno być zupełnie niepowiązane z religią, a wszelkie obrzędy i inne transakcje w ramach "Kościoła" opodatkowane.
Czy taka nauczycielka zrozumie swoje uczennice myślące o tej sprawie inaczej?
Nie chciałabym mieć takiej nauczycielki. Nauczyciel ma być bezstronny światopoglądowo i szanować różne wartości uczniów. Żyjemy w świeckim kraju. A co do wyborów tej pani - w Biblii Bóg nakazuje nam być płodnym i rozmnażać się. W Biblii nie ma nic o celibacie - wymyśle Kościoła. Chce Pani być dziewicą to proszę iść do zakonu. Są sytuacje gdy dziewictwo przekształca się w dziwactwo, bo normalni ludzie chcą zakładać rodziny, a nie brać "ślub z Bogiem".
nie rozumiem takie co "dają w żyłę" są problemem bo dzieci nie rodzą a dziewice konsekrowane już nie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!