97-300: A czy ty poniosłeś zasłużona karę za swoje obraźliwe komentarze na tym forum? Ban nie jest kara adekwatna do twoich obraźliwych postów! Czy to ciebie to nie dociera? Uderz się w piersi a dopiero wypowiadaj się o innych.
Kiedy mnie obrażano i obraża się to wszystko jest ok?A Ty nic nie masz za uszami?Uderzyłem się w moją klatę i nic.Dlaczego tylko mi proponujesz takie zachowanie a innych,godniejszych pomijasz?
Panie Karzewnik, czy odróżnia Pan reklamę od propagandy? Jak nie to proszę do syna zadzwonić!
Najpierw odniosę się do samej tablicy, a potem do działań magistratu. Nadmieniam, że nie znam osobiście ani pana prezydenta, ani rodziny Dzwonników, więc opinię buduję sobie tylko w oparciu o informacje, które tutaj co jakiś czas się pojawiają.
Otóż sama treść tej tablicy jest idiotyczna. Czemu? Ano temu, że idiotyczne jest zarzucanie komukolwiek, że ZAROBIŁ pieniądze. Może Chojniak nie jest najlepszym z dotychczasowych prezydentów, ale nie jest i najgorszym chyba. Poza tym, pieniądze zarobił a nie ukradł, pobierając przysługujące mu pobory za pełnioną funkcję. Przedmiotem dyskusji może być oczywiście zasadność wysokości jego pensji, podobnie można zresztą dyskutować nad wysokością pensji wszystkich przedstawicieli władzy w Polsce. Ale to już problem na osobną dyskusję. W myśl obowiązującego prawa prezydent Chojniak zarobił uczciwie, więc to co pan Dzwonnik wypisuje na tej tablicy zalatuje dziecinadą. Niech najwyżej wytyka zaniedbanie, dziwne układy czy brakoróbstwo, ale nie, że prezydent ZAROBIŁ ileś tam pieniędzy...
Jeśli chodzi o działania magistratu, to niewątpliwie widać tu zaangażowanie samego prezydenta, stąd to ciągłe nękanie pana Dzwonnika przez policję i straż miejską. Na pewno pan prezydent czuje się poirytowany i wkurzony działalnością pana Dzwonnika, ale czy tylko ze względu na osobistą urazę wypada naginać prawo i angażować do prywatnych przepychanek wspomniane wyżej służby? Ja będąc prezydentem bym tego nie robił. Wręcz przeciwnie - każdy głos krytyki byłby dla mnie cenny i przydatny do samooceny i ewentualnie poprawy mojej działalności. Odnoszę wrażenie, że z pana prezydenta wychodzi po prostu małostkowość i zwykła zawiść, dlatego próbuje zdyskredytować każdego, kto mógłby rzucić jakikolwiek cień na nieskazitelną postać prezydenta, jaką on sam próbuje wykreować sobie przy pomocy lokalnych mediów. Odnoszę wrażenie, że na jakąkolwiek krytykę, prezydent reaguje obrazą i złością... Czy tego typu działania przystoją prezydentowi miasta, Panie Prezydencie?
A zapomnieliście jak wasz ukochany, wszechmogący, powiedział o przedsiębiorcach,że jest to grupa "sfrustrowanych bogaczy" to oni przypomnieli (Dzwonnik), że władza to też milionerzy.
Jeśli ktoś decyduje się w ten sposób wyrażać swoje niezadowolenie i wytyka publicznie te niby "gigantyczne" zarobione przez włodarza miasta pieniądze (zgodnie z obowiązującym prawem) to takie chwyty trochę poniżej pasa. Wiele jeżdżę po kraju, ale nigdy jeszcze z czymś takim się nie spotkałem jak banery z podobną treścią na kółkach. Widać to taki nasz piotrkowski patent, bo my tu w trybunalskim grodzie zdolny ludek z pomysłami jak widać.
Taką kasę jak zarabia Chojniak, jak by nie było zarządzający prawie 80 tysięcznym miastem, niejeden prezio w niewielkiej firmie wciąga nosem miesiąc w miesiąc. Więc nie bardzo wiadomo o co ten cały ambaras?
Szkoda, że kasa wydana na taką "reklamę" - widocznie sponsora na nią stać nie trafiła np. na pomoc dla dzieci, których rodziców nie stać na wysłanie swoich pociech na kolonie, czy obóz.
Ale, cóż widać nie ważne pieniądze, gdy liczy się zabawa.
Naprawdę nie wiesz, czy udajesz? Miasto to nie jest prywatna firma.
Chojniak dostaje o kilkadziesiąt złotych mniej niż prezydent 22-krotnie większej Warszawy, a jego zarobki są nieproporcjonalnie wysokie w stosunku do efektów jego rządzenia.
Przyczepka drażniła wielu:PIS i Macierewicza podczas jego przyjazdu do Piotrkowa, oo. Bernardynów, że postawiono ją pod wyjściem z kościoła, dyrektora regionalnego Biedronki, który zgłosił do Straży Miejskiej, że stoi na parkingach będących własnością Biedronki i utrudnia ruch. Swego czasu pan Dzwonnik woził na lawecie reklamy pana Mastusewicza, teraz już to nie przejdzie bo w ten sposób nie uda się przejąć władzy w mieście. Zatem najlepiej zastosować reklamę negatywną. Może i w tym "szaleństwie" jest sposób.
Wydaje mi się że już dojrzał czas do tego by tą łobuzerię zakończać raz na zawsze!!!!!!!
Nieprawda. On tylko mówił, że nie stoi za PIO.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!