Wiadomo jednak, że odchodzą: Łukasz Achruk, Piotr Masłowski, Piotr Ner i najprawdopodobniej także Tomasz Matulski. Już wcześniej z klubem pożegnali się Paweł Laskowski i Jacek Wolski.
to może ich poprosić grzecznie o zwrot stypendiów , przynajmniej z 2 rundy ??????????
A dlaczego mają zwracać? Podpisali zapewne umowę, w której mieli to wyegzekwowane i tyle. A to,że klub nie umie zarządzać, czy miasto to nie ich problem.
stypendium przeznaczone było dla zawodników osiągajacych wysokie wyniki we współzawodnictwie światowym , europejskim i krajowym , jeśli spadek jest takim osiagnięciem to gratuluję.
ps. stypendium które fundują mieszkańcy i podatnicy z piotrkowa jest składnikiem ogólnego wynagrodzenia zawodnika , o czym sie głośno nie mówi .
można więc rzecz że zrzucamy się na pensję dla zawodnika , dlatego na liście sponsorów należałoby dodać jeszcze ok. 80 tys darczyńców indywidualnych
W takim razie kto zasługuje na stypendium w Piotrkowie? Chłopaki z concordii niech oddadzą, dziewczyny w Piotrcovii też.
chciałem zwrócić uwagę na fakt że stypendia są częścią wynagrodzenia zawodników zagwarantowane kontraktem , a co gdyby miasto nie dało kasy na stypendia,
poza tym stypendia miały byc przyznawane wyróżniajacym sie sportowcom za wysokie wyniki , dlatego rodzi się pytanie czy wszyscy zawodnicy , również rezerwowi , osiagają takie wyniki i dlaczego wszyscy dostali po równo ?
Niech działacze dadzą szansę trenerowi Kamińskiemu.Niech wprowadzi zespół do ekstraklasy.Niech pokaże,że jest dobrym trenerem.Nietrafione transfery odbijają się czkawką:Matiuk,Trojanowski i Wuszter(zaczął grać,gdy spadek był już pewny,a co robił przez cały sezon).Dodajmy do tego odejścia zawodników i odrzucenie 3 zawodników przez zarząd i mamy pełny obraz sezonu.Kto zagra na rozegraniach,czy nowi bramkarze będą potrafili choć w części zastąpić starych?Pytań jest dużo,a przyszłość klubu rysuje się w ciemnych,by nie powiedzieć czarnych barwach.
Trzeba budowć zespół na następny sezon. Mam nadzieję,że z tymi zawodnikami co zostaną Piotrkowanin wejdzie do Superligi. Moim zdaniem z Pilitkowskim, Dankowskim (który powinien sie rozegrać - mam dość dobry rzut i do tego lewa ręka, Wuszterem (w przekroju całego sezonu był jednym z najlepszych zawodników Piotrkowa) i skrzydłowymi nie powinno być źle. Trzeba jeszcze uzupełnić zespół, bo nie wiem kto jeszcze zostanie i głowa do góry. No i oczywiście trener. Ale to już decyzja zarządu i działaczy.
do kibic Z takim skaldem jak ty proponujesz to nie wiem czy zdolaja sie utrzymac w 1 lidze a co dopiero awansowac. Zejdz na ziemie. Wczoraj ze slaba Miedzia w pelnym skladzie w 40 min. byko 14 w plecy a co dopiero jak paru odejdzie to ciezko bedzie nawet w 1 lidze. O awansie nie ma mowy chyba ze sie wzmocnia tak jak Zabrze w tym roku.
Zapomnijcie o Piłce Ręcznej Męszczyzn przez najbliższą dekadę.A Piotrcovia w tym sezonie spada.
Oj Lopez a taki jesteś wymagajacy wobec innych....feee
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!