Na transmisje na żywo z pokazów zapraszam 21 i 22 października na kanale YOUTUBE pod adresem
http://www.youtube.com/user/combatgamechannel
Federacja ok, a pozwoleństwo żony na wyjazd z dwoma koleżankami masz... :)
Nie ma czegoś takiego jak OLIMPIADA wschodnich sztuk walki. Nazwa OLIMPIADA jest zarezerwowana jedynie dla zawodów w różnych dyscyplinach sportowych odbywających się co 4 lata. Tak to jest zapewnione w prawie międzynarodowym. Tego rodzaju zawody to IGRZYSKA, a w tym przypadku w dowolnym tłumaczeniu to są Światowe Igrzyska Sportów Walki. Proszę być precyzyjnym i dokładnym. Używanie określania OLIMPIADA bez zgody MKOL może być przez tę organizację pociągnięte do sądu o odszkodowanie.
Chyba dostanie nagrodę i STYPENDIUM od PREZYDENTA PIOTRKOWA za PROMOCJĘ MIASTA-zrób zawody pod PATRONATEM !!!
Niestety nie mogę się zgodzić z Twoją opinią. Mianowicie olimpiada to okres między igrzyskami. Igrzyska to sama impreza i nie jest zastrzeżona, chyba że jako kompletna nazwa taka jak: Letnie Igrzyska Olimpijskie (lub zimowe).
Warto poczytać ze zrozumieniem potem krytykować, a że błąd w tytule artykuł jest to fakt, bo powinno być napisane, że : "Piotrkowianin na igrzyskach wschodnich sztuk walki".
Pozdrawiam
Raczej wątpliwe, abym coś dostał od kogoś w tym mieście. Tu nagrody otrzymują znajomi, a nikogo z decyzyjnych nie znam i nawet nie zabiegam o to, dla mnie ważne jest to co osiągnąłem i zaszczyt reprezentowania naszego kraju na igrzyskach międzynarodowych :)
Panie Michale Wąsie to Ty się mylisz. Prawidłowa nazwa o których piszą "IGRZYSKA" to np.: Letnie Igrzyska 20 Olimpiady, a nie jak Ty piszesz. Powszechne używanie Igrzyska Olimpijskie są powszechnym błędem rozpropagowanym przez media, powinny być używane prawidłowe nazwy - Igrzyska kolejnej Olimpiady. To OLIMPIADA była w starożytnej Grecji miarą czasu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!