I to wszystko w roku wyborczym. Kto ucierpi? Wyborcy Chojniaka. Przypadek?
To może powiatowi powinni miasto zbojkotować i pracy i wszystkiego innego tez u siebie poszukać a do miasta nie przyjeżdżać :)
Pięknie rozłożyli służbę zdrowia w naszym powiecie.
- w szpitalu miejskim brak diagnostyki,
- kobiety już nie chcą rodzić w Piotrkowie - moja znajoma spoza Piotrkowa jest w drugiej ciąży i powiedziała, że na pewno nie będzie tutaj rodzić (pierwsze dziecko rodziła na Rakowskiej);
- pediatria - koszmar, bez sprzętu.
Panie starosto i drodzy radni mam nadzieję, że wyborcy tego nie zapomną!!!
Te słowa brzmią jak groźba... karalna.. nie wiem czy ten starosta zdaje sobie sprawę że tu chodzi o ludzkie życie i zdrowie... a on grozi potencjalnym pacjentom płaconcym składki zdrowotne którzy mogą nie uzyskać pomocy...
Z drugiej strony szpital powiatowy trudno nazwać szpitalem... powstał karłowaty twór który niczym się nie specjalizuje... wykonuje proste najmniej opłacane oświadczenia z NFZ.. więc problem finansowy rośnie, Starostwu chodzi jedynie by jak najpóźniej wykiełkował.. a tu trzeba zatrudniać kolesi i rodziny hmmm... w sumie to tylko jemu i wickowi oraz świcie się jedynie udaje.
Przykre że dla tak niskich interesów marnuje się wszystko, ale to typowe PSL dzianie ze znakiem jakości |Starostwa.
Widzę że PSL nowe prawo ustaliło.Ciekawa jestem jak to będzie rozegrane prawnie,bo przecież Czy jaj jestem z miasta czy z powiatu to mogę się leczyć gdzie chcę.Czy wszyscy leczą się w Piotrkowie , otóż nie, bo w Łodzi, radomsku itp.. Widać jakie władze maja pojęcie o dostępie do służby zdrowia i dlatego tak sie dzieje byle jak......;-)
Pracownicy ze szpitala na ul.Roosevelta nie dostają wynagrodzenia na czas , pan też nie dostaje ?
opieką medyczną nie chcą się zajmować , to co poza braniem pensji ze zbędnych etatów w starostwie będą robić . rozwiązać starostwo i po problemie .
Stachu uważaj na najbliższych współpracowników oj uważaj. Wszyscy wiedzą tylko Ty jak ten mąż..dowie się na końcu ze kopią pod Toba dołki oj kopią...
A może Starosta się wygadał? ...moze nie długo pozbędzie sie wszystkich przychodni z terenu miasta? Może to miał na myśli? Szpitalowi zostały tylko dwie przychodnie nr 2 ul.Wyzwolenia1 i nr4 4 ul.AK11 oraz rehabilitacja na ul.Dmowskiego47. Wystarczy się tego pozbyć i zostanie tylko SZPITAL. Nie zapominajmy o wszystkich gminnych przychodniach ale oczywiście ona muszą istnieć bo mamy rok wyborczy. A co to będzie po wyborach? Tylko kupować popcorn i oglądać telenowele pt "zwolnienia nierentowych jednostek...". A może nastąpi wielki come back likwidatora nad likwidatorami?
Tylko Polski żal..
Co ten PiS zrobił z waszymi mózgami... Proszę myśleć samodzielnie a nie słuchać TVpPis i radia M.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!