metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
cynik ~cynik (Gość)31.08.2014 13:56

cyt..." Z wieży ciśnień przy Pekinie zdjęto dach, by ustawić na niej działko przeciwlotnicze" ... i tak się stało ,że w okresie zmiany ustrojów "coś się stało" ,ale na pewno nie wybuchła wojna a wieża ciśnień w okresie pokoju przestanie istnieć bo tworzy się duperele a...proszę dokończcie.

10

zczx ~zczx (Gość)31.08.2014 16:58

czy ktoś napisze mi co to jest za miejsce na zdjęciu podpisanym jako agricola???????

10

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)31.08.2014 17:20

"zczx" napisał(a):
czy ktoś napisze mi co to jest za miejsce na zdjęciu podpisanym jako agricola???????

Dziś jest tam plac Niepodległości. Po prawej stronie widać budynki, które już nie istnieją (obecnie al. Kopernika).

30

Slawomir ~Slawomir (Gość)31.08.2014 18:24

a mnie sie wydaje ze budynki na zdjeciu Agrikola nadal istnieja - chodzi mi o kamienica po lewej stroni :)

31

Piotrkowianin Piotrkowianinranga31.08.2014 21:34

"Slawomir" napisał(a):
a mnie sie wydaje ze budynki na zdjeciu Agrikola nadal istnieja - chodzi mi o kamienica po lewej stroni :)

Zgadza się - to jest obecny plac Niepodległości: http://www.piotrkow.pl/content/galeria/394/3209/dsc6011.JPG

00

wojtek z piotrkowa ~wojtek z piotrkowa (Gość)31.08.2014 22:15

chyba nie ma ksiazki Kazimierza Urbańskiego pt. "Urbanistyka Piotrkowa Trybunalskiego”, z tego co wiem ksiązkę ta napisał Kazimierz Głowacki, który niestety nie chce pisać dalszej historii Piotrkowa, poniewaz nasi włodarz mocno się znim pokłócili. Proszę sprostowac ten bład, bo to autor najlepszej ksiazki o Piotrkowie.

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat