Liczba zameldowanychni jak ma sie do faktycznie mieszkajacych w Piotrkowie...Z mojej bliskiej rodziny z PT wyjechało 4 kuzynów, szwagierka i 2 ciotki. Takze mysle, ze spokojnie mozna jeszcze z 15-20% odjac od tej liczby mieszkanców.
Ja z żoną też jestem tylko zameldowany w Piotrkowie a od kilku lat mieszkam w Trójmieście Niestety w tym roku się wymeldowuje z Piotrkowa i liczba ludności znowu spadnie Piotrków może i fajny ale nie ma PRACY!!!
http://fakty.interia.pl/polska/news-coraz-mniej-mieszkancow-w-miastach-wojewodzkich,nId,1580796
Ludzi ubywa, bo warunki do życia i rozwoju są w Polsce niekorzystne. Państwo robi się coraz bardziej opresyjne, wolności gospodarczej nie ma, przemysł krok po kroku jest demontowany. To czego się spodziewać? Za parę lat nagonkę zaczną "eksperci" przekonujący na potęgę, że jedynym ratunkiem dla Polski będzie masowy napływ imigrantów. Niejeden ciemniak uwierzy w te brednie, choć będzie to ostatni gwóźdź do trumny dla Polski.
Za obecny stan odpowiada zabetonowana scena polityczna, która jest na usługach obcych państw. Ale kto by się tam nad tym zastanawiał, prawda?
Ludzie, którzy mają rozsądne poglądy są wyśmiewani i opluwani, za to złodziejom i kretynom daje się władzę. Lemingi i wyzyskiwacze przyklaskują temu stanowi rzeczy. To czego się można spodziewać, że będzie lepiej?
To od sprawowanej władzy zależy, czy kraj się będzie bogacił i rozwijał, czy też zamieniał się w zacofany i biedny skansen. Ten wpływ władzy jest bardziej istotny niż warunki geograficzne (dostęp do morza, bogactwa naturalne). Jeśli ktoś ma wątpliwości to proszę sobie porównać: RFN z NRD (przed połączeniem), Koreę Północną z Koreą Południową, czy choćby ChRL z Republiką Chińską (Tajwan) jeszcze trzy dekady temu.
A jego doradca Grzegorz Adamczyk odejdzie w końcu na zasłużoną emeryturę.
Czwarte podejście do komentarza - bo ręce i nogi opadają jak się patrzy na magistracką politykę - a nie chcę używać wulgaryzmów.
Zero oferty inwestycyjnej - miasto nie dysponuje wykupionymi gruntami pod przemysł.
Zero współpracy z ŁSSE (a na nią został złapany Haering - obecnie największy pracodawca w mieście.
Zero planów do stworzenia takiej oferty.
To dlaczego ludzie mają stąd nie uciekać!!!!!
Ludzie mają jakieś aspiracie, jakieś marzenia, plany. Realizacja tych planów wymaga zarobienia pieniędzy, więc chyba normalne jest, że ludzie (już nie wspomnę o tych wybitnie ambitnych)wynoszą się tam gdzie można te pieniądze zarobić - niby proste a dla magistratu nie zrozumiałe!
Weźcie się w końcu do roboty!! Bez przygotowanych terenów inwestycyjnych miejsc pracy nie przybędzie. Mamy kolejny stagnacyjny budżet miasta: grube miliony na inwestycje: ale zero na rozwój same inwestycje konsumpcyjne tak wiem ważne, bo nikt nie lubi mieszkać przy zabłoconej szlakówce jak płaci takie same podatki jak inni, ale zero wydatków na rzeczywisty rozwój!? To się już mści na mieście.
A przy okazji: co zrobiła nasza pani posłanka z partii rządzącej w sprawie S-12 - oczywiście oprócz tego, ze NIC NIE zrobiła!!!
Odnoszę wrażenie, że w obecnej sytuacji głosowanie na pierwszego na liście to zbrodnia przeciw demokracji. Bo to w pierwszej kolejności głosowanie na szefa partii a w drugiej na wojewódzkie władze partyjne. Tak długo jak będziemy głosować na "pierwszaków" tak długo będą się oni liczyć ze swoimi bossami partyjnymi a nie z wyborcami.
Gratuluję...w końcu jakiś komentarz rozsądny, przemyślany, nie wulgarny i na temat. Tak trzymać Piotr.
dokładnie jak piszesz w mojej rodzinie nie ma już trzech osób, znajomych około 20 osób wszyscy nadal zameldowani, gdyby uwzględnić wszystkich znajomych tutaj komentujących spokojnie wbilibyśmy 1000 osób lub nawet więcej. Pozdrawiam z obczyzny.
Każdy narzeka i głosuje na chojniaka. A potem pytam się jednej czy drugiej osoby to ja nie głosowałem to kto na niego głosuje.
Dzięki sale za miłą opinię o mnie, gdy zostanę Prezydentem Miasta to wszystko się zmieni natychmiast na dobre, mówie wam zobaczycie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!