A kiedy ta obiecana ścieżka na Koło....Zalew.?..skończyło się na gadaniu
No ubawiłem się po pachy. Tarzam sie po dywanie i beczę ze śmiechu. Chyb nikt z przyznających nigdy nie przejechał piotrkowskich ścieżek rowerowych. Wystające krawężniki na ścieżkach rowerowych choćby na Sulejowskiej. Niebezpieczne i nieprzyjazne przejazdy. Choćby Piłsudskiego a AK . Ścieżek ja na lekarstwo. Choćby brak ścieżki na Wronią i dalej albo w kierunku Rozprzy na lotnisko. Już nie mówiąc o Bugaju który umiera. Po betonkach spróbujcie pojechać szanowna komisjo. Chyba konkurs odbył się tak jak planowanie obwodnic. Palcem po mapie
"Oddział PTTK im. Michała Rawity Witanowskiego w Piotrkowie Trybunalskim zgromadził dokumentację, opracował zgłoszenie i przesłał wypełniony formularz konkursowy. I znalazł się w gronie laureatów."
Widocznie nikomu się nie chciało tych formularzy wypełniać, więc kto wysłał, to się załapał. ;-)
"W skład jury konkursu wchodzą przedstawiciele Ministerstwa Sportu i Turystyki, Polskiej Organizacji Turystycznej i Związku Powiatów Polskich"
Nie mam prawa jazdy i nigdy nie miałem. Jeżdżę tylko rowerem. Nie znam się na mechanice, drogach itp.
Biorąc to wszystko pod uwagę - JESTEM IDEALNYM JUROREM W KONKURSIE NA MIASTO PRZYJAZNE KIEROWCOM!!!
Ale czym się tak oburzacie? Wystarczy zrozumieć, co napisano, i wyciągnąć wnioski. A napisano tak:
Podejrzewam, że jury decyzję podjęło wyłącznie na podstawie przesłanych dokumentów. Nikt nie ruszył dupy, żeby przejechać się po zgłoszonych miejscowościach i naocznie sprawdzić stan faktyczny.
Zatem brawa należą się piotrkowskiemu oddziałowi PTTK za umiejętność wypełniania formularzy i gromadzenia dokumentacji. W końcu zrobili to najlepiej ze wszystkich! ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!