Co ta melina zrobi ze sobą, jak ich z tamtąd przegonią?Przecież to wizytówka pięknego Piotrkowa.
Może się zgłosili i zagrają jako statyści? :) Zawsze wpadnie monetka na winko.
No i po co remontować starówke?Iście klimat wojenny!A tak znów Piotrków bedzie znany ze swojego wojennego charakteru
Coś mi się nie udało z tym komentarzem poniżej :), więc piszę jeszcze raz:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,7959247,Trojwymiarowa_Bitwa_Warszawska_Jerzego_Hoffmana.html
"Przedmieścia Warszawy zagra Piotrków Trybunalski, jedno z nielicznych miast, gdzie da się jeszcze nakręcić tamte czasy - kończy scenograf"
Komentarz bardzo trafny. Niestety. Zrobiłam sobie dzisiaj wycieczkę w miejsca, gdzie film będzie kręcony, aby przypatrzeć się przygotowaniom. Za wiele się nie napracują przy korektach scenografii.
Wejście w bramę to jak podróż w czasie, niestety w przeszłość.
Na szczęście miasto się zmienia. Bardzo powoli, ale jednak. Miejmy nadzieję, że za jakiś czas nadal będą kręcone tu filmy, ale niekoniecznie już (tylko) historyczne.
Panie reżyserze kochany ja Pana we wszystkich filmach i polskich i zagranicznych i amerykańskich widziałem... dzisiaj byłem w jednym z bloków na Piastowskiej a dokładnie pod 9 klatka schodowa idealnie nadaje się na scenerie do filmu wojennego - brud, smród i ubóstwo, tynk odpada naprawdę sceneria iście wojenna - polecam nie potrzeba ustawiać scenerii
w Piotrkowie tak wiele budynków jest w złym stanie, że jeszcze długo nasze miasto będzie planem dla wielu filmów
Jeżeli za następne 30 lat ktoś się w końcu zdecyduje (wypadałoby wreszcie) na nakręcenie rzetelnego filmu o powstaniu warszawskim, to wtedy plenery piotrkowskie, z zabudową obróconą w ruiny, jeszcze raz będą doskonałą scenerią dla realizacji takiego dzieła. Ostatni już raz.
No, chyba, że potem ktoś jeszcze zdecydowałby się na kręcenie tutaj scen do filmu "Zorany ugór" Michała Szołochowa!
Obsada filmu jest gwiazdorska:Olbrychski,Linda, Domogarow, Pszoniak, Garlicki, Zborowski, Dziędziel, Zamachowski, Seweryn, Urbańska, Szyc, Bończak, Wiśniewska, Celińska, Ferency, Głowacki, Opania-syn, Solarz, Strzelecki. Czy ktoś wie o której zaczynają i o której kończą zdjęcia, aby móc upolować autograf? Obawiam si9ę jedynie, że film będzie zbyt przygodowy i nazbyt politycznie poprawny podobnie jak "Ogniem i mieczem" czy "Stara Baśń" w reżyserii p.Hoffmana albo jak "Katyń" p.Wajdy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!