metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
anu ~anu (Gość)07.12.2012 14:04

Świetna ta książka. Czytam od rana i nie mogę się oderwać!!! POLECAM

00

ares1 ~ares1 (Gość)07.12.2012 18:18

Ile pln ta książka?

00

Zen ~Zen (Gość)07.12.2012 18:55

Gdzie mozna ja nabyc?

00

mardok ~mardok (Gość)10.12.2012 09:30

Same znajome twarze na zdjęciach :-)

00

rrrrr ~rrrrr (Gość)10.12.2012 17:11

Radny Szymon Miazek zaczytany...

00

UWAGI ~UWAGI (Gość)11.12.2012 00:49

Przeczytałem. Dobra książka dla piotrkowskich regionalistów. Mam jednak uwagi. Pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła, to brak podziękowań dla władz miasta, co świadczy, że ksiązka, autorzy i wydawca nie mieli poparcia(czytaj dofinansowania) z urzędu miasta i jego agend(informacja turystyczna, wydział promocji, referaty kultury i oświat). Z jednej strony to dobrze, bo nie są zależni od urzędników i ich widzimisie, z drugiej strony świadczy to o braku zainteresowania władz w obniżeniu ceny i zwiększeniu nakładu książki. Książka ta powinna się ukazać w serii 800 lat Piotrkowa, przecież do tego typu tytułów przez miasto powołane. I uwaga dotycząca treści ksiązki - brakuje mi przedstawienia kierowników, dyrektorów, prezesów, komendantów poszczególnych instytucji działających w mieście, tak jak są podani dowódcy 25 p.p. Brak jest również podania adresów warsztatów i pracowni rzemieślniczych oraz ich właścicieli i mistrzów takich jak krawcy, szewcy, stolarze, rymarze, kowale, cieśle, piekarze, ślusarze itd., a także prawników i lekarzy. Mam nadzieję, że będzie drugie wydanie tej książki rozszerzone i uzupełnione o te dane. I dobrze byłoby, aby cena była chociaż o połowę mniejsza.

00

ares1 ~ares1 (Gość)11.12.2012 08:28

"UWAGI" napisał(a):
I dobrze byłoby, aby cena była chociaż o połowę mniejsza.

Jak to w końcu cena?!

00

zaczytany ~zaczytany (Gość)12.12.2012 11:45

Książka do nabycia w księgarniach wysyłkowych za 63,92 zł www.ksiezy-mlyn.com.pl
Książka także w piotrkowskich księgarniach, widziałem w Rynku i na Rogu Słowackiego. Doskonały prezent na gwiazdkę dla dziadków i rodziców :)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat