https://oko.press/eutanazja-szpitali-powiatowych-rzad-chce-likwidacji-150-z-nich-ale-nie-ma-odwagi-powiedziec-tego-wprost/
I co na to vice...?
- Od kilku miesięcy już się o tym mówiło w kuluarach, ale kończyłem inwestycję za 13,5 mln zł - remont gmachu ŁDK - więc się tym nie przejmowałem i pewno nie było chętnego, by przejąć kierowanie tą inwestycją. Gdy około dwa miesiące temu kończyłem to zadanie, dofinansowane z unijnych funduszy, wicemarszałek Zbigniew Ziemba wprowadził audyt do ŁDK.
ków na pana? Rzeczniczka ZWŁ podała, że decyzja miała związek z audytem, który podobno wykazał nieprawidłowości.
- Audytor stwierdził tzw. niskie ryzyko, co oznacza jedynie drobne uchybienia wymagające usprawnienia w celu poprawy skuteczności lub efektywności działania. Sama rzeczniczka marszałka potwierdziła w rozmowie z Gazetą Wyborczą, że za decyzją stały drobne nieprawidłowości, a nie żadna afera. Widać brakuje argumentów, skoro w tym tygodniu wicemarszałek Zbigniew Ziemba wprowadził do ŁDK kolejną kontrolę...
Jest pan znany ze skutecznego pozyskiwania funduszy na różne inwesty
A ja proponuje zlikwidować NFZ w Piotrkowie a wystarczy ten w Łodzi. Niech pracownicy i cały powiat dojeżdża do pracy w Łodzi, to kobiety zaczną dojeżdżać na ginekologie i z poradami do Łodzi. To takie proste. Coś za coś i fundusze znajdą się .
a co z art. 4 ustawy z 2016 r. "Za życiem"? kto weźmie odpowiedzialność za zapisy wynikające nie tylko z tej ustawy..
Z ŁDK wyrzuciliście człowieka,który serce oddał dzieciakom !!! SZUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja przypomnę wszystkim że początek nieszczęść w służbie zdrowia to: wprowadzenie sieci szpitali, ustawa o aptekarzach (zlikwidowano 1800 aptek w Polsce) i to dzięki Radziwiłłowi z pis.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!