jezeli dzieki temu prad stanieje to jestem jak najardziej za zeby na moim wiezowcu byly kolektory sloneczne
Kolektory słoneczne - proszę pamiętać, że zużycie prądu nie spadnie drastycznie, a nawet może wcale nie spaść jego poziom zużycia. Dlaczego ? Chociażby dlatego, że jak sama nazwa wskazuje kolektor słoneczny przetwarza energię promieni słonecznych tylko i wyłącznie w dzień w nocy nie pracuje. To co uda się zgromadzić przez cały dzień wystarczy tylko na bieżące zużycie np: będziemy mieć ciepłą wodę w jakiejś tam minimalnej ilości. W nocy już nie skorzystamy z tej "darmowej" energii słonecznej i to samo rano gdy idziemy do pracy to będziemy myć się w ciepłej wodzie ale podgrzewanej energią elektryczną.
Kolektory są dobre dla osób, które nie pracują np: emeryci, ponieważ wówczas są one cały dzień w domu i korzystają z tej słonecznej energii. Ludzie pracujący nawet nie będą mieć długiej okazji nacieszyć się ilością zgromadzonej darmowej słonecznej energii.
Panowie, a tu nie chodzi przypadkiem o kolektory słoneczne do podgrzewania wody ?? ;>
Konieczna jest obecność konserwatora zabytków aby wypowiedział się co z budynkami w tzw strefie ochrony. Jak sądzę z pozwoleniami ze strony miasta nie będzie większych problemów.
I ja o takich piszę. Zresztą aby gromadzić energię słoneczną i spożytkować ja do jako źródło prądu to potrzeba akumulatorów. Taki prąd i tak na długo nie starczy jeśli chcielibyśmy używać go do codziennego użytku. Nie wiem czy laptopa by obsłużył taki słoneczny prąd.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!