no nareszcie cos do przodu sie posunelo a nie mieszkac ze swidomoscia czy rano sie obudzimy
Pewnie że sugerujecie. Bo to interes dla miasta jest. Nie straszcie ludzi czadem. Nowoczesne piece gazowe maja zamkniętą komorę spalania. Jak ktoś ma taki piec i nagle wspólnota zdecyduje się na przyłączenie do sieci to niech wspólnota odda pieniądze za instalacje pieca. Po za tym ja nie narzekam z mojego pieca gazowego jestem zadowolony i płacę relatywnie niedużo. Najgorsze są stare piece i ludzie którzy zatykają wszystkie otwory wentylacyjne. Myślą że jak zatkają to będzie w domu cieplej. Kończy to się zaczadzeniem w mniej drastycznym przypadku zagrzybieniem mieszkania. Wiele by o tym pisać.
No tak, jedni odcinają się od ciepłowni, jak np. punktowce przy Belzackiej, aby obniżyć koszty inni podłączają. Ale bogatym wszystko wolno
MZGK już o 10 proc. podwyższa cenę ciepła. Nowa taryfa za chwilę się pojawi. Uwolnić rynek ciepła, wpuścić do miasta inne firmy, to jedyne rozwiązanie na obniżenie cen i wyeliminowanie monopolisty MZGK.
To jest jedyne wyjście, ale MZGK już trzęsie dupą i rzuca kłody pod nogi. Okazuje się że tylko MZGK potrafi wyprodukować "dobre" ciepło: http://www.epiotrkow.pl/news/MZGK-Firma-ETC-nie-wystapila-z-wnioskiem,8735
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!