najlepiej wszystko podniesc a pensje opuszczac szok!!!!a nie wspomne o bezrobociu jakie panuje w naszym ,pięknym piotrkowie"
Czy ktoś zorientowany może powiedzieć, czy po podwyżce cen biletów MZK wzrosły też ceny w tzw. minibusach? Nie wiem, bo od pewnego czasu nie jeżdżę ani tym ani tym.
W MiniBusach raczej nie... I tak większość jeździ MZK...
A Ci co dojeżdżają do Bujen to mają swój własny prywatny samochód, jak jest do Szydłowa to nie wiem.
Odnośnie bezrobocia to faktycznie masz rację, mało miejsc pracy , zakłady polikwidowane i gdzie tych ludzi "upychać" ?
Szkoda tylko, że ludzie więcej nie zarabiają... bo któż by chciał pensję ludziom podnieść..
p.s. ważne że Pan Ch. ma czym jeździć :)
Wolę dać zarobić MZK niż busom! Bilet po mieście w MZK kosztuje 2,20, minibus nadal 2 zł. Tylko że w minibusach jest duszno, smród, kierowcy nie grzeszą grzecznością i jeżdżą 2 min. albo 200m przed MZKą a swoim rozkładem jazdy w ogóle się nie przejmują. A swoją drogą w Urzędzie Miasta chyba ktoś odpowiada za transport pasażerski. Przecież taka praca busów to jawne niewywiązywanie się z umowy.
Dodałbym jeszcze rażące łamanie przepisów ruchu drogowego i narażanie przewożonych ludzi na wypadek...
Dzisiaj jechałem lewym pasem ul.Stronczyńskiego,by skręcić w lewo w Wojska Polskiego.Wjeżdżając już na skrzyżowanie zostałem ... wyprzedzony po prawej stronie przez minibusa,który dziarsko skręcał...tez w lewo...!
Kierowca busa wykazał się niewyobrażalnym "sprytem",by bez czekania wykonać skręt w lewo jadąc prawym pasem ulicy jednokierunkowej...!Prawda,że "znakomicie" sobie z tym poradził...?! .Na twarzach pasażerów busa rysowało się "lekkie" przerażenie!
Kto weryfikuje tych kretynów.Przecież wożą ludzi, a nie kartofle!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!