Zdarza się najlepszym choć nie zaszkodziło by troche wyobrazni w takich warunkach!
Tak się składa,że mieszkam niedaleko tego skrzyżowania.Światła to porażka.Są tak ustawione ze chyba lepiej się jeżdzi bez nich-jak jest zielone koło bibloteki,to czerwone przy samym skrzyżowaniu...I często jeżdża na "pewniaka",bo wjeżdżają na zielonym a na drugie światło już nie patrzą.
Nie należy jednoznacznie oceniać tego zdarzenia. uważam, że sygnalizacja w tym miejscu jest "przekombinowana". Chodzi o to, że jadąc ul. Jerozolimską od strony cmentarza sygnalizator jest słabo widoczny, natomiast przy bibliotece są dwa sygnalizatory- na jednym pali się zielone, a za chwilę czerwone. Nieporozumienie...
Sygnalizacja świetlna na tym skrzyżowaniu to porażka.
Wiem chyba,dlaczego tak sie stało...
Jadąc od strony cmantarza ul.Jerozolimską Z DALEKA widać sygnalizator ZA skrzyżowaniem.Sygnalizator PRZED skrzyżowaniem z tego samego miejsca jest NIEWIDOCZNY ( zasłonięty przez słupy latarń lub pnie drzew.
A dodać trzeba,że w tym samym czasie jak na sygnalizatorze za skrzyżowaniem jest zielono, to na tym przed jest czerwono.
Jak się doda do tego kierowcę,który ocenia sytuację raz i z daleka, nie kontrolując sytuacji do momentu zjazdu ze skrzyżowania - to mamy efekt jak wyżej...
Wniosek - poprawić widoczność sygnalizatora PRZED skrzyżowaniem tak,by był widoczny przynajmniej od skrzyżowania z ul.Litewską (?).
Podpisuje sie pod tym w 100%
gosciu P51 masz sporo racji w tym co napisales ale Ja jednak proponuje by OGOLNIE ZMIENIC SYNCHRONIZACJE tego skrzyzowania co to za podwojne swiatla od strony ronda pierwsze zielone drugie czerwone co za MATOL tak USTAWIL I W JAKIM CELU?
są specjalnie dla ruchu pieszych i drogi dla rowerów - bo tu jest "sztrasznie duży"
a mogliby tu zrobic sygnalizatory na żądanie -
takie jak na przejściu koło Carrefura
Zgadzam się,ta sygnalizacja to jedna wielka pomyłka!!!!Widziałem tam nie jedną stłuczke...
Moze właśnie ustawili je zeby działo się tak jak sie dzieje?!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!