Pewnie, że nie. A czy ja tam napisałem ???
Wystawić kretyna w temperaturze -10'C na śnieg w "stroju Adama" na wiadukt i przywiązać do drzewa. Zostawić, aż się na wiosnę rozłoży albo robaki i koty go zjedzą.
Dokładnie tak. Jego właśnie też powinno się wystawić na mróz i niech czeka końca. Nie ma litości dla takich bestii. Jak chciał się ich pozbyć w sposób humanitarny , to mógł je oddać do schroniska.
Niektórzy są tak prymitywni,że nie powinni się opiekować taczką...
Trudno podejrzewać takich osobników o zwyrodnienie ; to zwykła,ciężka głupota...
Jeśli suka ma szczeniaki, to albo właściciel na to pozwolił świadomie, lub z powodu niedostatecznej opieki i kontroli zwierzęcia dopuścił do tego,że zwierzę wałęsało się bezpańsko po okolicy i naraziło sie na zapłodnienie przez podobnie wałęsającego się psa...
Gdyby ludzie naprawdę zwracali uwagę na swoje psy-nie byłoby problemu.
A ilu właścicieli należycie pilnuje swoje zwierzęta...?
No właśnie!
A od tego jest straż miejska - no właśnie...
Nie można problemu rozwiązywać od końca.
Trzeba mozolnie edukować społeczeństwo - ale nie przez przywiązywanie się do budy ... To jak widać daje skutek odwrotny...
dla przykładu i nie po to by prawo było tylko na papierze- najwyzsza kara z tego paragrafu, jestem tak zbulwersowana postępkiem tegi hm ...człowieka ...trudno słowo mi to przechodzi przez gardło, a Człowiek to tak brzmi dumnie,jaki stosunek do ludzi ...taki do zwierzat i...prosze nie usprawiedliwiać tego zwyrodnialca
Od 1.01.2012 w ustawie o ochronie zwierząt doszły nowe przepisy m.in.
Art. 10a.
1. Zabrania się:
3. Zabrania się puszczania psów bez możliwości ich kontroli i bez oznakowania umożliwiającego identyfikację właściciela lub opiekuna.
4. Zakaz, o którym mowa w ust. 3, nie dotyczy terenu prywatnego, jeżeli teren ten jest ogrodzony w sposób uniemożliwiający psu wyjście.
Co za .... . !!! Nie może mi przejść przez myśl jak ktoś mógł zostawić malutkie szczeniaczki na dworze a co dopiero na śniegu!!! Zamknąć go jak najdłużej. Ale znając życie to nawet grzywny nie dostanie
ten czubek to mój sąsiad,wystarczy spojrzec na niego i wystarczy,juz mu pare psow odebrali to sprowadza nestepne
jako wyrok powinien dostać nie kare więzienia, bo ja ze swoich podatków nie zamierzam za psychopatę płacić, a przymusowe sprzątanie boksów w schronisku właśnie. Tu się pomoc każda przyda a taki sk. urwiel nauczy się szacunku dla zwierząt. Ewentualnie mogę go tego nauczyć osobiście. Blisko mam do Częstochowskiej...
Już jest napisane :
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1595405,odpowie-za-wyrzucenie-szczeniat,id,t.html#e64a18a8700b139a,1,3,7
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!